spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kuzey Kore gemisinden iki savaş uçağı çıktı

Seçtiklerimiz

Gümrük yetkililerin araştırması sırasında aynı zamanda iki füze radar sistemi de ele geçirilirken, Panamalı yetkililer Birleşmiş Milletlerden Kuzey Kore’ye uygulanan ambargonun delinip delinmediği üzerine incelemede bulunması için uzman heyeti istedi.

Panama Uyuştucu ile Mücadele Savcısı Javier Caraballo, “Personelle ilgili resmi girişimler devam ediyor ve ceza sürecini sürdürüyoruz. Bağımsız olarak çoktan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ile bağlantıya geçtik. Uzmanlar Günvenlik Konseyi’nin uygulamalarına ters bir durumun olup olmadığını inceleyecekler.” dedi.

Küba’dan yola çıkan geminin içinde bulunan silah sistemleri, kargo bölümündeki şeker çuvallarının altından çıkmıştı.

Küba, geminin iki uçaksavar sistemi, dokuz füze ve yedek parçaları, iki MiG 21-Bis uçağı ve 15 MiG motorundan oluşan toplam 240 ton eski tip savunma silahları taşıdığını açıklamıştı.

Havana yönetimi bu silahların geçtiğimiz yüzyılın ortasında üretildiğine ve tamir sonrasında ülkeye geri gönderildiğine dikkat çekmişti.

Chong Chon Gang isimli yük gemisinin 35 kişilik personeli halen gözaltına tutulurken, Pyongyang yönetimi geminin kendilerine geri iade edilmesini istiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika