spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Körük Air France uçağına çarptı

Seçtiklerimiz

Atatürk Havalimanı’nda İstanbul-Paris seferini yapmaya hazırlanan Air France uçağına körük çarptı. Fransız kaptan pilotun, terminalde bekleyen yolcuların yanına kadar gelip yaşananlarla ilgili bilgi vermesi dikkat çekti.

       

Delta ve KLM Havayolları ile ortak uçuş düzenleyen Air France Havayolları’na ait Airbus 320 tipi uçağa yolcuların iniş-binişini sağlayan körük kapısı çarptı. Kaza yaklaşık 180 yolcunun uçağa bineceği saat 08.30 sıralarında yaşandı. Apronda körük kapısı yönlendiren operatör, doğru manevra yapamayınca uçağın Burun kısmının sol tarafına çarptı.

       

Kaza nedeniyle yolcular uçağa alınmadan terminalde bekletildi. Paris seferi gecikmeye girdi. Sol tarafından küçük ezilme meydana gelen uçağa bulunduğu 205 numaralı körük noktasında teknik inceleme yapıldı. Kaptan pilot yolcuların yanına gelerek yaşananlar hakkında bilgi verdi.

       

Bir süre sonra uçağın seferine devam etmesinde teknik ve güvenlik yönünden bir sakınca olmadığı bilgisi geldi. Yolcular saat 11.00’de 2 saatlik gecikmeyle Paris’e hareket edebildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika