spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Körfez Havaalanı’na İlk Uçak İndi

Seçtiklerimiz

BALIKESİR’in Edremit  İlçesi’nde, 100 milyon TL yatırımla uluslararası standartlara ulaştırılan Körfez Havaalanı’ndan, İstanbul- Edremit- İstanbul  seferleri başlatıldı. Borajet Havacılık’a ait ATR 72- 500 tipi uçak, ilk seferi gerçekleştirdi.

       

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan hareket eden 66 kişi kapasiteli yolcu uçağını, Körfez Havaalanı’nda Edremit Belediye Başkanı MHP’li Tuncay Kılıç, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Mertaş, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer, Havaalanı Müdürü Erhan Mensiz ve işadamları karşıladı. Uçaktan inen Borajet Havacılık Ticaret Müdürü Recep Küçük, İstanbul’dan Edremit’e çok güzel bir yolculuk yaptıklarını söyledi.

       

Yaklaşık olarak 1 saat 15 dakikada İstanbul’dan Edremit’e geldiklerini kaydeden Küçük, "Bu bizim Körfez Havaalanı’na yaptığımız ilk seferimiz. Haftanın her günü İstanbul’dan Edremit’e, Edremit’ten İstanbul’a karşılıklı olarak sefer yapacağız. Seferlerimiz, cumartesi hariç her gün sabah ve akşam olmak üzere iki gün olacak. Sabah saat 08.00’de İstanbul’dan kalkacak uçağımız, saat 09.15’de Körfez Havaalanı’na inecek. 10.30’da Edremit’ten aldığımız misafirlerimizi de İstanbul’a taşıyacak. Akşam saat 20.00’de İstanbul’dan aldığımız misafirlerimiz 21.15’te Körfez Havaaalanı’nda olacak. Saat 21.00’de buradan alınan misafirler yine İstanbul’a ulaştırılacak. Cumartesi günleri ise tek sefer yapacağız. Sabah saat 09.00’da Sabiha Gökçen’den alınan yolcular, saat 10.15’te Körfez Havaalanı’nda olacak. Saat 10.30’da buradan alınan yolcularımız yine İstanbul’a ulaştırılacak" dedi.

       

Yolcuların güvenliğini ön planda tuttuklarını belirten Küçük, bunun için özellikle ‘Airbus’un küçük kardeşi’ olarak anılan 66 kişilik ATR 72-500 uçakları tercih ettiklerini kaydetti.

       

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç da havaalanının bölge ekonomisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Dünyanın her köşesinden insanlar artık Edremit’e çok kısa süreler de gelebilecekler. Borajet’in yanı sıra Türk Hava Yolları ve Atlas Jet’in de Edremit’e uçmaya hazırlandıklarını biliyoruz. Bunlar çok sevindirici bir gelişmeler oldu. Bölgemize ve Edremit’imize hayırlı olsun" diye konuştu.

       

Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Mertaş ise havaalanının uluslararası standartlara yükselmesinin bölge ekonomisi için çok önemli bir gelişme olduğunu, 2 yıl süren çalışma sonrasında ilk uçuşun gerçekleştiğini anlattı, "Hava ulaşımının olmaması, yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi tercih etmesini zorlaştırıyordu. Havaalanının uluslararası standartlara getirilmesiyle de hareketlilik başladı. Bu gün, ilk sefer yapıldı. Yurt içi seferlerin bile en azında, bölge insanına faydalı olabileceğimi düşüyoruz. Bu yönde yetkilileri teşvik etmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki beklentimiz, uluslar arası uçuşların da gerçekleşmesi" görüşünü dile getirdi.

       

Borajet’in İstanbul- Edremit seferlerinde fiyatların ise 69 lira ile 129 lira arasında değiştiği öğrenildi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika