spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KLM siparişi ile Airbus, Boeing ile yarışmada liderliği aldı

Seçtiklerimiz

Airbus Hollandalı havayolu KLM’in yeni bir atılım başlatacağı ve kısıtlamaların geri gelmesi nedeniyle planlanan sermaye artışı üzerine filosunu büyütmek için orta mesafeli A321neo uçaklarından sipariş vereceğini belirtiliyor.

Böylece Avrupalı ​​uçak üreticisi Airbus, rakibi Boeing’in 737 MAX’ını geçerek Hollanda ulusal taşıyıcısı KLM, A321neo uçakları siparişi ile liderliği ele geçirdi .

Boeing ise 737 MAX siparişinre düşük maliyetli taşıyıcı Transavia’nın tedarikçisi olarak yerini korumak için görüşmeye devam ettiğini söyledi.

Gizlenen anlaşma ile ilgili görüşmelerin internete düşebileceği konusunda uyarı yapıldı.Bu arada Reuters’e göre, Air France-KLM, hükümetlerin Omicron varyantına tepki göstermesi nedeniyle kısıtlamaların geri gelmesi nedeniyle planlanan sermaye artışını ertelemeyi düşünüyor olabilir.

Yıl sonuna kadar en az 1 milyar Euro toplamayı planlayan Air France-KLM, rapor hakkında yorum yapmadı.Air France-KLM şönetimi, açıklanan ihaleyle ilgili henüz bir karar vermediklerini bildirdi.

Airbus ve Boeing ise bu konuda yorum yapmayı reddettiler.Ancak Fransız-Hollanda ortaklığı havayolu, KLM’deki orta mesafeli Boeing 737 filosunu ve Transavia’nın Fransız ve Hollanda operasyonlarını yenilemek ve genişletmek için bu yılın başlarında bir ihale başlattığı konuşuluyor.

İcra Kurulu Başkanı Ben Smith’e göre, anlaşma, grubun en büyük siparişi ve tek filo sistemi olacak.

Satın almanın 60 ila 80 arasında olabileceğini söyleyen Smith, ancak başka seçeneklerle birlikte 80 uçağın kesin bir şekilde satın alınmasını kapsayabileceğini söyledi.Analistler rekabetin Boeing’in (B.N) uzun bir birlikteliğinin ardından KLM’I kaybedeceğini söylemişti .

Ancak Smith Eylül ayında grubun hem büyük tedarikçilerle konuştuğunu hem de motor üreticileriyle paralel görüşmeler yaptığını vurguladı.

İnsanlar, son aylarda Airbus’ın lehine oluşan faktörlerin, havayolu grubunun farklı tedarikçileri olan Fransız ve Hollandalı kolları arasındaki ilişkilerin kademeli olarak çözülmesini ve son Boeing 787 gecikmelerine ilişkin gerilimleri içerdiğini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika