spot_img
spot_imgspot_img
20.8 C
İstanbul
Pazar, 15 Eylül 2024

KKTC yeni havayolu şirketi kurmaya hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının durumu konusunda şimdiden bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Saner, ancak kurulacak ortaklık şirketinde,  çalışanların maksimum düzeyde istihdam edilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

       

Bakan Saner,  yeni hava yolu şirketinin kurulması için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

       

Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının  durumu konusunda ise Saner, “Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın sürdürülebilirliğini kaybetmemesi için çalışıyoruz, çalışanların haklarının maksimum seviyede korunarak  yola   devam edilmesi arzusundayız” dedi.

       

Saner,  “Atlasjet’le  imzalanan protokol gereği  çalışanların yüzde 65’inin çalışmaya devam etmesi için yola çıkmıştık fakat  daha sonra bunun gerçekleşemeyeceği ortaya çıktığı için kopma noktasına gelinmiştir” diye konuştu.

       

İkinci bir plan olan  yeni hava yolu şirketi kurulması yönünde çalıştıklarına işaret eden Bakan Saner, Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının durumu konusunda şimdiden bir şey söylemenin mümkün olmadığını ancak kurulacak ortaklık şirketinde,  çalışanların maksimum düzeyde istihdam edilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

       

Ankara temaslarına da değinen Bakan Saner,  Kıbrıs Türk Hava Yolları konusunu Ankara’da Türkiye Devlet  Bakanı Cemil Çiçek’le de yeniden görüştüklerini belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla yeni şirketin Mart 2011’de uçmasının hedeflendiğini belirtti.

       

Özel hava yolu şirketlerini de değerlendiren Bakan Saner,  turizmin önünü açmak adına charter uçuş isteyen  hava yollarına full charter uçuş hizmet yetkisinin de sivil havacılık dairesi tarafından verildiğini söyledi.

       

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, ülkedeki yolların güvenlik standartlarını artırmak için projeler yaptıklarını ve söz konusu projeleri hayata geçirme yönünde çalıştıklarını da açıkladı.

       

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam 141.8 kilometre bölünmüş yol olduğuna işaret eden Saner, öncelikle bu yolların tanımlamasının yapılması gerektiğini ifade etti.

       

Saner, bölünmüş yolları otobana çevirmenin şu an için mümkün olmadığını belirterek, bu nedenle geçişlerin ya çemberlerle ya da alt veya üst geçitlerle olması gerektiğini kaydetti.

       

Bunun ön maliyet keşfini yaptıklarını ve Türkiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türkiye Devlet Bakanı Cemil Çiçek’le de paylaştıklarını anlatan Saner, Çiçek ve Yıldırım’ın da konuya olumlu yaklaştığını söyledi.

       

Bakan Saner, yapımı yeni biten Girne çevre yolunun  ışıklandırma ihalesinin tamamlandığını ifade ederek, en geç 1 buçuk ay içinde yoldaki tüm eksikliklerin giderilmiş olacağını açıkladı.

       

Mağusa-İskele yolunun da her şeyi tamamlanmış bir şekilde açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Saner,  yolun son model oto korkulukları ve aydınlatma sistemlerinin yanında, peyzajı da yapılmış bir biçimde Mayıs 2011’de hizmete gireceğini kaydetti.

       

2011 yılı içerisindeki ana projeler arasında Başkent Lefkoşa’ya giriş ve çıkış trafiğinin rahatlatılmasının da bulunduğunu belirten Saner, ülke genelinde ortalama hızı tespit edecek radarları devreye koymayı planladıklarını söyledi.

       

Bakan Saner, karayollarında bazı aksaklıkların olabileceğini, ancak kazaları önlemede en önemli faktörün eğitim olduğunu vurguladı.

       

Yeşilırmak kara sınır kapısına da değinen Saner, buna yenilerinin eklenmesine, karşı tarafta da aynı irade olması halinde sıcak baktıklarını söyledi.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika