spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kış aylarında kayak yerine yamaç paraşütü

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgası spor yapmak isteyen vatandaşları kayak merkezlerine yönlendirirken, alternatif spor arayanlar ise Tekirdağ’da, uygun hava koşullarında 600 metreden yamaç paraşütü bile yapabiliyor.Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) üyeleri, ocak ayında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, yamaç paraşütüne olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.
 
TEDOHAVK Başkanı Kadir Aksoy, Uçmakdere yamaç paraşütü alanının, Türkiye’de kış aylarında en fazla kullanılan bölge olduğunu söyledi.
 
Tekirdağ’ın coğrafi olarak megakent İstanbul’a yakın olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:
“Tekirdağ’ın İstanbul’a yakın olması, Fethiye’deki alanın kardan dolayı yollarının kapanması, burada yapılan uçuş sayısını artırıyor. Yaz aylarında Fethiye en çok uçuş yapılan yer olma özelliğini taşırken, Tekirdağ da kış aylarında birinciliği elde ediyor. Yamaç paraşütü, yaz ve kış aylarında yapılabilen bir spor.

Rüzgarın estiği yön ve şiddet önemli sadece. Yağışın olmadığı, rüzgarın yönü ve şiddetinin uygun olduğu günlerde kar üzerinden dahi kalkıp, uçuşlar yapabiliyoruz. Türkiye’de bu aylarda kayak merkezleri dolarken, alternatif spor arayanları Tekirdağ’a yamaç paraşütü yapmaya bekliyoruz.”

 
Tekirdağ’da yamaç paraşütü kulübünün kurucularından olduğunu dile getiren Kadir Aksoy, kış mevsiminde de Türkiye’nin çeşitli illerinden Tekirdağ’a gelen sporcuların yamaç paraşütü yaptıklarını ifade etti.
 
Yılda 4 bin 500 uçuş yapılıyor
 
“Uçmakdere yılda 4 bin 500 civarında uçuş sayısını yakaladı” diyen Aksoy, “Tekirdağ’da yamaç paraşütü atlayışları, her geçen yıl yüzde 30 artıyor. Yakında Türkiye’de yaz ayında da en çok uçuş yapılan bölgesi olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
İstanbul’da bir uçuş kulübünün üyesi olan Polat Kemal Akyüz ise arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütü için İstanbul’dan Tekirdağ’a geldiklerini belirtti.

Uçmakdere’nin İstanbul’a en yakın ve en güzel uçuş alanlarından biri olduğunu vurgulayan Akyüz, şunları kaydetti:

“Uçmakdere’nin 200 ve 600 metrelik iki kalkış alanı var. İnanılmaz bir manzarası var. Havası çok güzel. Her hafta sonu geliyoruz. Özellikle yaz aylarında burası oldukça kalabalık oluyor. Marmara Denizi’ne en dik yamaca sahip bir yer. Kış aylarında da burada hava uygun ve uçuş için gerekli şartları taşıyan bir bölgedeyiz.”
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika