spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Kar yağışı Japonya’da uçak seferlerini iptal ettirdi

Seçtiklerimiz

Japonya’da yoğun kar yağışı nedeniyle ülkenin en büyük havayollarından All Nippon Airways 52, Japonya Havayolları ise 91 uçuşunu iptal etti.

Japonya’da, soğuk hava kütlesi ülkenin çoğu kesimini etkisi altına aldı. Şiddetli kar yağışı ulaşımı etkilemeyi sürdürüyor.

Kamu yayıncısı NHK’nın haberine göre, ülkenin en büyük havayollarından All Nippon Airways (ANA) 52, Japonya Havayolları (JAL) ise 91 uçuşunu iptal etti.

Kuzeydoğu bölgesinde hizmet veren Yamagata Şinkansen tren hattının, akşam itibarıyla hizmetini askıya alacağı ve yeni yılın ilk gününde çalışmayacağı açıklandı.

Cumartesi gününe kadar aralıksız sürebilir

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) atmosferik basıncı artırmasıyla yoğun kar yağışının beklendiği bölgelerle ilgili ulaşım ve elektrik kesintisi konusunda uyarılarını artırdı.

Buna göre, batıdaki Çuugoku bölgesi, kuzeydeki Hokkaido eyaleti, güneybatıdaki Kyuşu bölgesinde şiddetli kar yağışının sürmesi bekleniyor.

Çuugoku ve Kinki bölgelerinin Japon Denizi kıyılarına bakan kısımlarında kar yağışının cumartesi gününe kadar aralıksız sürebileceği kaydedildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika