spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Aden Havalimanı’ndaki patlamada ölü sayısı 22’ye yükseldi

Seçtiklerimiz

Yemen yeni hükümetinin kabine üyelerinin Suudi Arabistan’dan ülkeye ulaştığı sırada Aden Havalimanı’nın terminalinde meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 22’ye çıktı.

Yemen İçişleri Bakanlığı, havalimanında meydana gelen patlamalarda, siviller, havalimanı çalışanları ve kabine üyelerini teslim için bulunan görevlilerin de yer aldığı 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 50’sinin yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, patlamalarda hükümetin ve hükümet üyelerinin tamamının sağlığının yerinde olduğu vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, “Husi milislerinin bu sabah Uluslararası Aden Havalimanı’nı hedef aldığı hain eylemi, hükümeti görevini yerine getirmekten alıkoymayacak” denildi.Yemen Cumhurbaşkanı’ndan soruşturma komitesi kurulması talimatı

Yemen resmi haber ajansı SABA’da yer alan haberde, “Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, saldırıya ilişkin soruşturma komitesi kurulması talimatı verdiği” ve komite başkanlığına İçişleri Bakanı Tümgeneral İbrahim Haydan’ı atadığı belirtildi.

Haberde, Hadi’nin, istihbarat ve güvenlik yetkililerinden oluşan komite üyelerine de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleriyle koordinasyon içinde olmaları gerektiğini ilettiği aktarıldı.

Başbakan Abdulmelik: Yemen ve halkına yürütülen savaşın bir parçası

Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, patlamaya ilişkin açıklamasında, hükümet üyelerinin durumunun iyi olduğunu belirterek, “Aden Havalimanı’nı hedef alan korkakça terör eylemi Yemen’e ve halkına karşı yürütülen savaşın bir parçasıdır” ifadesini kullandı.

Abdulmelik, söz konusu saldırının, Husilerin darbesini sonlandırana kadar ve istikrar yeniden sağlanıncaya kadar görevlerini yerine getirme kararlılıklarını artırdığını belirtti.
Fotoğraf: Reuters

Yeni Yemen hükümetinin kabine üyelerinin bugün ülkeye ulaşmasıyla eş zamanlı şekilde Aden Havalimanı’nın terminalinde 3 patlama meydana geldi.

Yemen hükümet yetkilisinden alınan bilgiye göre, kabine üyelerini taşıyan uçak havalimanına iniş yaptığı sırada biri terminalde olmak üzere 3 patlama yaşandı.

Yetkili, patlamaların, kabine üyelerinin uçaktan inmeden meydana geldiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK) Başkanlık üyesi Salim el-Avlaki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Aden Havalimanı’nın füze ile hedef alındığını savundu.

İran destekli Husilerin Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Buhayti ise olayla ilgileri olduğuna ilişkin açıklamaları yalanladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika