spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kahramanmaraş, TUSAŞ Yatırımını Heyecanla Bekleniyor

Kahramanmaraş, Savunma Sanayisinde Yükselişe Geçiyor. TUSAŞ Yatırımı Heyecanla Bekleniyor

Seçtiklerimiz

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, TUSAŞ Yatırımı İle Yeniden Şekillenecek

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), 12. Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı açıklamayla, TUSAŞ yatırımının önemini vurgulayarak şehirlerinin savunma sanayi alanındaki çıkışını müjdeledi. İşte toplantıda yapılan açıklamadan öne çıkan başlıklar:

TUSAŞ İmza Töreni

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, TUSAŞ ile ilgili yapılan şirket kuruluşlarında sona yaklaşıldığını ve 22 Şubat’ta gerçekleştirilecek imza töreninde, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla önemli bir protokol imzalanacağını belirtti.

Savunma Sanayi Kenti

Buluntu, imza töreninin ardından Kahramanmaraş’ın artık bir savunma sanayi kenti olacağını ifade ederek, TUSAŞ yatırımının şehirlerinin geleceğini belirleyecek nitelikte bir hamle olduğunu vurguladı.

Çeşitlilik ve Katma Değer

Kahramanmaraş’ın çeşitlilik kazanması ve daha katma değerli, nitelikli, teknolojik yatırımlarla öne çıkması hedefleniyor. TUSAŞ yatırımının şehre getireceği çeşitlilik, şehir ekonomisinin güçlenmesine önemli katkı sağlayacak.

Sermaye Güçleniyor

TUSAŞ yatırımının sermayesi 200 milyon dolar civarında büyük bir yatırımı temsil ediyor. Buluntu, talep ve teveccühün fazla olmasıyla birlikte, şirketin sermayesinin daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

2025 İçin Umutlu Beklenti:

Başkan Buluntu, 2024 yılında yaşanan ekonomik zorluklara rağmen, 2025 yılında yeni yatırımlarla birlikte şehrin daha güzel olaylara tanıklık edeceğini belirterek, ekonominin toparlanma sürecine işaret etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın TUSAŞ yatırımına odaklanması, şehirlerinin savunma sanayi alanında önemli bir oyuncu haline gelmesini sağlayacak ve ekonomik kalkınmalarına büyük katkı sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika