spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kahraman olmak isterken uçağı yaktı

Seçtiklerimiz

ABD’de seyir halindeki uçağın tuvaletinde yangın çıkarıp sonra bu yangını söndürerek kahraman olma hayalleri kuran uçuş görevlisi, 72 yolcu ve dört mürettebatın hayatını tehlikeye sokmaktan 6 sene hapse mahkum edildi.

Rojas, Mayıs 2008’de uçağın Minnea polis’te kalkışından önce tuvalete ekstra kağıt havlular götürdü ve elindeki çakmakla havluları ateşe verdi. Regina’ya gitmesi gereken uçak, yangın dolayısıyla Fargo’ya acil iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken yolculardan bazıları, travma geçirdi.

ABD bölge hakimi Ralph Erickson, "Yapılan şey çok mantıksızdı. Büyük bir felaket meydana gelebilirdi" dedi. Rojas ise, mahkemede gözyaşları içinde, olaydan dolayı üzgün olduğunu, verilecek cezaya razı olduğunu ifade etti. Rojas, "Sadece kendimi düşündüm, pişmanım. Umarım yolcular beni affeder" diye konuştu. Rojas, 6 sene hapsin yanı sıra, yol açtığı zararlardan dolayı havayolu şirketine 100 bin dolar tazminat ödeyecek. Rojas, olaydan sonra Meksika’ya kaçmış, daha sonra orada tutuklanarak ABD’ye iade edilmişti. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika