spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kağıttan uçak uzaya çıktı!

Seçtiklerimiz

Bir grup amatör uzay kaşifi, kağıttan bir uçağı uzaya göndermeyi başardı, hatta uzayda fotoğraf bile çekti!

       

        Bir grup amatör uzay kaşifi, kağıttan bir uçağı uzaya gönderip çektiği fotoğraflarla dünyaya geri dönmesini sağlayarak tarihe geçti.

       

        Ekip, kumaş ve kağıtlardan yaptıkları uçağa bir kamera yerleştirdi ve uçağın kalkışını helyumla uçan hava balonuna bağlayarak sağladı.

       

        Uzayda 27 kilometre yolculuktan sonra balon patladı ve böylece 91 santimetre kanat genişliğine sahip uçağın bir yandan fotoğraf çekerek dünyaya geri döndü.

       

        Operasyon PARIS(Kağır Uçak Uzaya Gönderildi-Paper Aircraft Released Into Space) kod adlı projede uçak 28 Ekim`de İspanya`nın başkenti Madrid`in 80 kilometre batısında ücra bir bölgede havalandı.

       

        Uçağı tasarlayan Steve Daniels, Lester Haines ve John Oates, uçağı 90 dakikada 27 bin metre yükselişini GPS aracılığıyla gözlemledi. Balon patladıktan sonra ekip uçağın 90 dakikada yere doğru süzülüşünü takip etti.

       

        Uçağın havalandığı yere sadece 160 kilometre mesafedeki ormanlık alana inmesi ve kanadında küçük bir delik olması dikkat çekti. Ekip, eğlence için projeye başladıklarını, fakat işin ciddileştiğini ve sonunda yaklaşık 8 bin sterlin (17 bin Türk Lirası) harcadıklarını belirtiyor.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika