spot_img
spot_imgspot_img
23.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kadınların Gücü Gökyüzünde: RAAF’tan Tüm Kadın Ekibiyle Hava Yakıtı İkmal Görevi

Seçtiklerimiz

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nden Tüm Kadın Ekibinin Hava Yakıtı İkmal Görevine Katılımı

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF), Uluslararası Kadınlar Günü’nü Queensland, Avustralya’daki RAAF Amberley Üssü’nde bir hava yakıtı ikmal görevine tüm kadın ekibiyle katılarak kutladı.

Avustralya Savunma Kuvvetleri’nin 80 kadın üyesi, RAAF 1. Filo F/A-18F Super Hornets ile birlikte hava ikmal faaliyetleri ve mürettebat eğitimi içeren bir tatbikata katıldı.

Avustralya Savunma’ya göre, Hava Kuvvetleri pilotlarının %27’si kadındır. 7 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen söz konusu uçuş, 33. Filo mühendislik subayı Yüzbaşı Rebecca Walmsley tarafından organize edildi.

Walmsley, bir açıklamasında, “Ulusal Kadınlar Günü’nün üs tarafından nasıl benimsendiğini görmek harikaydı. 33. Filo Komutanı’nın yolcuları uçağa davet etmesinden, 1. Filo Komutanı’nın ikmal jetlerinden birini uçurmasına kadar,” dedi.

Walmsley, “Sadece kadınların kadınları desteklemesinden, artık insanların insanları desteklemesini görmek harika,” şeklinde ekledi.

Hava Kuvvetleri rollerinin çeşitliliğine bir gönderme olarak, iki KC-30A pilotunun eşi ve nişanlısı, desteklerini göstermek için ikmal F/A-18F Super Hornets’ı kaptanlık yapmayı talep etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika