spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İzlanda’da ATC Grevi: Icelandair’e 13.000’den Fazla Yolcu Etkilendi

Seçtiklerimiz

İzlanda’da Hava Trafik Kontrol Grevi: 13.000’den Fazla Yolcu Etkilendi

İzlanda hava trafik kontrolörleri maaş artışı talep ederek greve gittiler, bu da kış tatil sezonu öncesinde, yoğun ve karlı bir hava seyahati döneminde yerel havayolları için uçuş aksaklıklarına neden oldu.

Grev, İzlanda’nın bayrak taşıyıcısı Icelandair ve düşük maliyetli havayolu PLAY’i etkiledi. İzlanda hava trafik kontrol grevi, bu hafta Pazartesi ve Perşembe günleri Keflavik Uluslararası Havalimanı (KEF) ve Reykjavík Havalimanı’nda (RKV) gerçekleşti ve her seferinde yerel İzlanda saatiyle 4:00 – 10:00 arasında altı saat sürdü. Bu, hava trafik kontrolörlerinin daha iyi maaş talep ettikleri ikinci grev ve beş yıl içindeki üçüncü grevdir.

Önceki maaş artışıyla ilgili görüşmeler anlaşma olmadan sona erdi.

İzlanda Hava Trafik Kontrol Derneği ile Isavia’yı temsil eden İzlanda İş Konfederasyonu arasındaki yeni bir sözleşme görüşmeleri hala devam ediyor. Hava trafik kontrolörleri, gelecek hafta Pazartesi ve Çarşamba günleri ek grev eylemleri gerçekleştirecek. İzlandair’e göre, ATC grevleri, şirketin uçuş programlarını ciddi şekilde etkiledi.

Bu hafta içinde 13.000, gelecek hafta ise 23.000 Icelandair yolcusunun etkileneceği tahmin ediliyor. Bayrak taşıyıcı, bir açıklamada:

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika