spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İzka ve Sunexpress’ten İşbirliği Protokolü

Seçtiklerimiz

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve SunExpress arasında, İZKA tarafından hazırlanan İzmir’i tanıtıcı broşürlerin SunExpress’in İzmir merkezli yurtdışı uçuşlarında yolculara sunulmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

       

İZKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, imza töreninde yaptığı konuşmada, İzmir’in yatırım olanaklarının tanımı amacıyla bir kişiye daha ulaşmanın İZKA için büyük önem taşıdığını, SunExspress’in verdiği destekten mutluluk duyduklarını belirtti.

       

İzmir için çalıştıklarına işaret eden Can, şunları kaydetti:

       

‘Güzel İzmir’imizi ne kadar tanıtırsak, o kadar geri dönüşü olur. Bunu İzmir’in Kentsel Pazarlama Planı için yaptırdığımız algı araştırmasında da gördük. İzmir’in yurt dışında yeterince tanınmadığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye’ye gelen turistlerin yüzde 94’ü İzmir’i bilmedikleri için gelmeyi tercih etmediklerini belirttiler. Aynı araştırmada İzmir’e gelen turistlerin yüzde 84’ünün tekrar geldiği de ortaya çıktı. Bu iki sonucu birlikte değerlendirmek gerek, demek ki tanıtım olduğu sürece İzmir’e gelen turist sayısı artacak. Bu bir gerçek.’

       

SunExpress Ege Bölgesi Pazar Müdürü Ece Şenev ise İzmir merkezli uçuşlara 2006 yılında başladıklarını, SunExpress’in İzmir’in Avrupa uçuşlarında en çok tercih edilen havayolu olmasının gururunu yaşadıklarını bildirdi.

       

Kasım ayı başından bu yana, İzmir üzerinden Avrupa’ya haftada 16 bağlantılı uçuş imkanı sağlayarak, İzmir’i bir aktarma merkezi olarak da konumlandırdıklarına dikkati çeken Şenev, İZKA ile gerçekleştirdikleri projenin İzmir’in Avrupa’daki tanıtımında önemli rol oynayacağını belirtti.

       

Can ile Şenev, İzmir’in yatırım olanaklarının tanıtımı amacıyla hazırlanan broşürlerin, SunExpress’in İzmir merkezli yurt dışı uçuşlarında yolculara sunulmasına ilişkin protokole imza attı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika