spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

İşte THK’nın hedefi!

Seçtiklerimiz

Yıldırım, 2012 yılının ilk bölge toplantısının yapılacağı Gaziantep’te düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2011 yılının THK için çok başarılı bir yıl olarak geçtiğini ve Gaziantep ilinin de THK için çok önemli bir il olduğunu belirtti.

Türk halkının verdiği destekle Türk havacılık sanayine ve en iyi hizmeti vermek için 2012 yılında da çalışmaların devam edeceğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

”Gaziantep, THK için çok önemli bir ilimiz. 2011 yılı THK için çok başarılı bir yıl olarak geçti. 2011 yılında halkımızın ilgisi, alakası ve desteğini artarak devam etti. Bu destekten dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye’nin bir havacılık eğitimi merkezi olması. Türkiye’nin, hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı, dünyadaki sayılı merkezlerden biri olmasıdır.

Bunun için de ilk adım olarak THK Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurduk. Üniversitemiz 3 Mart 2011 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak, kanunu çıktı ve kuruluşu yapılmış oldu. 2011-2012 eğitim öğretim yılında da ilk öğrencilerimizi aldık. Şu anda THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi 236 öğrencisi ile Türk gençliğine hizmet vermeye başladı.”

THK Havacılık ve Uzay Üniversitesinin, dünyadaki 37 havacılık ve uzay üniversitesi arasında bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, üniversitenin, Türk havacılık sanayi ve sektörüne ihtiyacı olan pilotları, uçak, uzay, uydu, bilgisayar, makine, elektrik elektronik mühendislerini ve aynı zamanda kuleci, kabin memuru, meydan işletmecisi gibi ara kademe elemanlarını da yetiştireceğini söyledi.

Yıldırım, ”Yani tamamen Türk sanayici ve uzay sektörünün ihtiyacı olan insan kaynaklarını yetiştirmek için üniversitemizi kurduk. Üniversitemiz, ülkemize, milletimize ve bizi seven herkese hayırlı olsun. Üniversitemiz, pilotaj eğitimlerinde de çok önemli, pilot eksikliğini gidermek istiyoruz. Çünkü, Türkiye, pilot eksikliğini daha çok yabancı pilotlarla gideriyor” şeklinde konuştu.

-”2014’te uçaklarımız semalarımızda uçacak”-

Türkiye’nin, uçak ve motor yapımına daha önceki yıllarda ara verdiğini ve bu alandaki çalışmalara THK olarak yeniden başladıklarını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Ülkemizde, şimdi yerli otomobil üretilmesi tartışılıyor. Geçmişte uçak ve motor üretimi konusunda çok önemli çalışmalar yapılmıştı. 1953 yılında bu işe ara verilmişti. Şu anda yeniden bu çalışmalar başlatıldı. 2011 yılında THK uçak fabrikasını yeniden kurduk. 2012 yılı itibari ile faaliyetlerimiz devam ediyor.

2014 yılında da üzerinde Türk bayrağımız olan THK logosunun olduğu uçaklarımız semalarımızda uçmaya başlayacak. Türkiye’nin değişik kentlerinde üretilen malzemeleri uçak üretiminde kullanacağız. Üretimini yapacağımız uçağın sistemlerinin yüzde 90’ı şu anda ülkemizde üretilmektedir. Uçaklarımıza bir de isim koymak istiyoruz. Bu konuda yardım talep ediyoruz. İsim konusunda en çok oy alan ismi de uçağımıza vermek istiyoruz.”

Yıldırım, Fransız işgaline uğrayan ve işgale karşı başarılı bir direniş sergileyen Gaziantep gibi bir kentte 2012 yılının ilk bölge toplantısını yapmaktan dolayı mutlu olduklarını, THK olarak Fransa’ya kendilerinin de gereken tepkiyi gösterdiklerine dikkat çekti.

Genel Başkan Yıldırım, şunları kaydetti:

”Fransızlara karşı büyük bir direniş sergileyen Gaziantep’lilere bizim büyük bir saygımız var. Gaziantep, THK’ye yapılan bağış ve destek konusunda da önemli bir kent ve bu konuda Türkiye’de ilk 5’e giriyor. THK olarak, Fransa’nın Ermeni Tasarısı ile Türkiye’yi suçlayıcı bir tutum ve davranış içerisine girmesine tepkimizi göstermek için, daha önce yaptığımız ve Fransız firmasının kazandığı paraşüt ihalesini askıya aldık. Ermeni Tasarısının kabul edilmesinden sonra da ihaleyi kazan Fransız firmasından paraşüt alımını durdurduk.”

Yıldırım, Şanlıurfa’da başlayan planör kurslarına, başta Gaziantep olmak üzere çevre illerden isteyen herkesin katılabileceğini de sözlerine ekledi.

Osman Yıldırım, düzenlediği basın toplantısı sonrasında da aralarında THK Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Kapusuz’un da bulunduğu, 13 il ve ilçe şube başkanının katıldığı Gaziantep Bölge Toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda, 2011 yılında yapılan faaliyetler anlatıldı, 2012 hedeflerine ilişkin bilgiler verildi ve yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika