spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İspanyol Ferrovial Dalaman Havalimanı’na ortak oldu

Seçtiklerimiz

ÜNLÜ & Co danışmanlığında, İspanyol Ferrovial Dalaman Havalimanı’na ortak oldu

Yabancı yatırımcıların Türkiye pazarına duydukları ilgi yeni birleşme ve satın alma anlaşmalarını beraberinde getiriyor. ÜNLÜ & Co’nun satıcı taraf danışmanlığını üstlendiği işlemde, Dalaman Havalimanı’nın işletme hakkına sahip olan YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş.’nin, İspanyol Ferrovial’a kısmi satışı ile ilgili hisse satış sözleşmesi imzalandı.

ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano, “2022 yılına arka arkaya imzaladığımız işlemlerle hızlı bir başlangıç yaptık. Bu da bize Türkiye M&A pazarının kısa ve orta vadede hareketli geçeceğini gösteriyor” dedi.

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun satıcı taraf finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, Dalaman Havalimanı’nın işletme hakkına sahip olan, YDA Group iştiraki, YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş.’nin, İspanyol Ferrovial’a kısmi satışı ile ilgili hisse satış sözleşmesi imzalandı. Dalaman Havalimanı, Rekabet Kurumu ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesinin ardından Ferrovial – YDA Group ortaklığında altında büyümesini sürdürecek.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano, “Türkiye’deki önemli sektörlere ve bu sektörlerdeki lider şirketlere olan yabancı yatırımcı ilgisinin devam ettiğini görüyoruz. Havalimanı işletmeciliği alanında gerçekleşen bu son derece önemli işlemi, YDA Group’un danışmanı olarak başarıyla sonuçlandırmış olmaktan dolayı mutluyuz. 2022 yılına arka arkaya imzaladığımız işlemlerle hızlı bir başlangıç yaptık. Bu da bize Türkiye M&A pazarının kısa ve orta vadede hareketli geçeceğini gösteriyor” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika