spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

İran’ın yerli nakliye uçağı SIMURG’tan uçuş testi

Seçtiklerimiz

İran Milli Savunma Bakanlığı Hava Sanayii Teşkilatı uzmanları tarafından geliştirilen SIMURG nakliye uçağı, uçuş testini geçti.

İran hükümetinin yarı-resmi haber ajansı Fars News’in haberine göre, İran’ın yerli olarak geliştirdiği SIMURG nakliye uçağının yeni uçuş denemesinin görüntüleri yayımlandı. Uçuş testi, İran’ın İsfahan kenti yakınlarında bulunan Iran Aircraft Industries Company (HESA) tesislerinde gerçekleştirildi.

2022 yılında basına tanıtılan SIMURG, tanıtımından uzun bir aradan sonra tekrardan deneme testlerine tabi tutulmuş oldu.İran Milli Savunma Bakanı Savunma Bakanı Amir Mohammadreza Ashtiani, düzenlenen uçuş testinden sonra şu ifadelerde bulundu:

“Bugün Haysiyet On Yılı’nın hayırlı günlerine ve İmam Rıza’nın (a.s) mübarek doğumuna denk geliyor. Savunma yetkisinin artırılması doğrultusunda, SIMURG nakliye uçağının Hava Teşkilatı Milli Savunma Bakanlığı uzmanlarınca yapılan uçuş testi başarıyla tamamlandı.

”İran’ın yerli hava savunma sistemi balistik füzelere karşı görev yapacak
İran geçtiğimiz haftalarda Rus menşeili S-300 hava savunma sistemi baz alınarak geliştirilen ‘Bavar-373’ Hava Savunma Sistemi, balistik füzelere karşı kullanılmak üzere güncellendi.

Defense Mirror tarafından yapılan habere göre Rus menşeili S-300’ün bir klonu olduğu iddia edilen hava savunma sistemi Bavar-373’ün bir sonraki varyantı, balistik füzeleri avlayabilecek.

Tasnim News’e açıklamalarda bulunan General Mohammad Yousefi, yeni varyantın balistik hedefleri engellemek için uygun olacağını belirterek, daha fazla detayın yakında geleceğini söyledi. Bu kapsamda Yousefi, detayların yakın zamanda kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika