spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İngiltere’den ülke dışına çıkış düzenlemeleri yürürlüğe girdi

Seçtiklerimiz

İngiltere, koronavirüs vaka sayılarının hızlı bir şekilde artmasının ardından yurtdışı seyahatlere ilişkin bir dizi kısıtlama uygulamaya başladı.

Şu anda İngiltere’den yalnızca iş, eğitim ve sağlık gibi belli koşullar altında çıkışlara izin veriliyor. Turistik seyahatler, bu kapsamda değil.

İngiltere’de 8 Mart Pazartesi günü itibarıyla başlayan uygulama kapsamında, ülkeden çıkmak isteyen herkesin havaalanına gitmeden önce bir form doldurması ve bu formda seyahat nedenini belirtmesi gerekiyor.

Bu formun çıktısı alınabilir ya da cep telefonunda sorulması halinde gösterilmek üzere hazır tutulabilir.

İngiltere ayrıca, seyahat edeceklerin seyahat gerekçelerini kanıtlayan belgeleri de yanlarında taşımalarını istiyor.

Havaalanında rastgele kontroller yapılabileceği ve hem bu formu hem de gerekli belgeleri ibraz etmeyenlere cezai yaptırım uygulanacağı belirtiliyor.

İngiltere’de ülke çapında uygulanan kapanma döneminin 29 Mart’ta sona ermesi öngörülüyor. Ancak seyahatlerle ilgili bu düzenlemenin 29 Mart’tan sonra da süreceği ve ikinci bir karara kadar devam edeceği vurgulanıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, açılma dönemine ilişkin açıkladığı yol haritasında yurtdışı seyahatlerle ilgili tüm düzenlemelerin en erken 17 Mayıs’a kadar yürürlükte kalacağını duyurdu.

İngiltere’de tüm ülkelere uygulanan seyahat düzenlemelerinden muaf olan tek ülke İrlanda.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika