spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 17 Mayıs 2024

İngiltere’de uçuşlarda koronavirüs iptalleri

Seçtiklerimiz

British Airways (BA) Heathrow Havalimanı’na gidiş-dönüş planlanan 78 uçuşu iptal etti, bunlardan dördü personel yokluğu nedeniyle.

Ayrıca Covid-19 nedeniyle normalden daha yüksek personel hastalığı oranlarıyla boğuşan EasyJet, Çarşamba günü Gatwick Havalimanı’ndan en az 30 uçuşu programından çıkardı.

The National News’te yer alan habere göre, toplu iptaller, Covid-19 nedeniyle personel sıkıntısı yaşanmasından kaynaklandı. Yeniden işe alımla ilgili sorunlar, pandemiden kurtulurken seyahat endüstrisini büyük ölçüde aksatırken Birleşik Krallık havaalanlarında kaosa neden oldu.

BA, geçen hafta, güvenilirliği artırmak için programını Mayıs ayının sonuna kadar azaltma kararı aldı, bazı destinasyonlarda devam eden Covid kısıtlamaları nedeniyle birkaç ay boyunca askıya alınan rotaların ardından uçuşlarının çoğunu iptal etti.

Heathrow’daki yolcular, personel eksikliği, pasaport taraması için e-kapılarla ilgili sorunlar ve uçuş iptalleri nedeniyle haftalarca normalden daha uzun kuyruk süreleri ile karşı karşıya kaldı.

Koronavirüs krizinin başlangıcında çok sayıda personeli işten çıkaran birçok havayolu şirketi, yoğun yaz sezonu için zamanında yeni çalışanları işe almak, eğitmek ve güvenlik izinleri almak için yarışıyor.

Manchester Havalimanı’nda istifa

Manchester Havalimanı, son haftalarda seyahat endüstrisindeki çalkantılardan etkilendi ve ailelerin Paskalya tatili için tatile çıkmasıyla birlikte sorunlar son günlerde daha da kötüleşti.

Yolcular uzun gecikmeler ve kaotik sahnelerle karşı karşıya kaldılar, check-in işlemlerine ulaşmak için terminallerin dışında kuyruklar oluştu ve güvenlikten geçip bagaj almak için bekleyen insan kalabalığı yaşandı.

Yolcular bagajlarını geri almak için beklemekten vazgeçip eve gitmeyi seçtikten sonra bavul yığınları terminallerde kaldı.

Manchester Havalimanı’nın patronu, uzun kuyruklar nedeniyle günlerce sert eleştirilerin ardından Salı günü istifa etti.

Patronları, Karen Smart’ın istifa ettiğini ve ailevi nedenlerle ve “yeni kariyer fırsatlarının peşine düşmek” için İngiltere’nin güneyine döneceğini söyledi.

Manchester’daki genel müdür, kaosun bölge belediye başkanını müdahale etmeleri gerekebileceği ihtimaline karşı polis ve itfaiyecilerle kriz görüşmeleri yapmaya sevk etmesinin ardından Salı akşamı görevinden ayrıldı.

Pandemi sırasında işçileri işten çıkardıktan sonra havalimanında personel sıkıntısı yaşanıyor. Birmingham Havaalanı da sektör genelindeki sorunlardan etkilendi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika