spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İngiltere’de uçan taksiler dönemi

Seçtiklerimiz

İngiltere’de havacılık şirketi Vertical Aerospace’in uçan taksilerin 4 yıl içinde hizmete girmesi için Virgin Atlantic ve Heathrow Havalimanı’yla ortaklık kurduğu açıklandı. Hava taksiler ilk etapta Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda İngiltere’nin farklı kentlerine uçacak

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havalimanı’ndan ülkenin güney şehirlerine 4 yıl içinde elektrikli uçan taksi hizmeti verileceği açıklandı.

İngiliz “Daily Mail” gazetesinin haberinde, Bristol merkezli “Vertical Aerospace” şirketinin, Virgin Atlantic şirketi ve Heathrow ile 2025 yılına kadar ilk hava taksi uçuşlarının başlatılması amacıyla ortaklık kurduğu bildirildi.

Projede, yolcuların uçan taksi kullanmasının, geleneksel taksi veya ulaşım ağı hizmeti Uber’den daha ucuz olduğu belirtildi.

Heathrow’dan Cambridge’e bir hava taksisinin 28 dakikada 58 sterline gideceği belirtilirken, bu yolculuğun normal taksideki maliyetinin 90 dakikalık bir seyahat için 102 sterlin veya 2 saatlik bir tren yolculuğu için 52 sterlin olduğu belirtildi.

Çevreci ve hızlı

Ayrıca elektrikli uçan taksiler 90 millik bir uçuşta yolcu başına sadece 5 kilo karbon üreterek çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor. Oysa elektrikli bir araç aynı mesafede 11, benzinli otomobiller ise 38 kilo karbon üretiyor.

Uçan taksilerin havaalanlarına ve tren istasyonlarıyla ofis binalarının çatılarındaki “vertiport”lara iniş-kalkış yapacağı açıklandı. Lityum iyon pillerin tam şarjıyla 100 milden fazla uçan hava taksilerin 200 mil/saate kadar çıkabildiği belirtildi.

Bu da, uçan taksinin otomobilden 3 kat, trendense 5 kat hızlı olduğu anlamına geliyor. 4 kişilik uçan taksilerin, ilk etapta yolcuları Londra’dan Oxford, Bristol ve Southampton’a taşıyacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika