spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

İngiltere'nin en büyük ikinci havalimanı Gatwick Satıldı

Seçtiklerimiz

İngiltere’nin en büyük ikinci havalimanı olan Gatwick 1 milyar 500 milyon sterline satıldı.

 

Global Infrastructure Patners şirketinin devraldığı havalimanının eski sahibi, tahmin ettiklerinden daha düşük bir fiyata anlaşıldığını açıkladı. BAA Ceo’su Colin Matthews, hedefledikleri rakamın 1 milyar 800 milyon sterlin olduğunu fakat ekonomik durgunluk ve havayolu trafiğinin azalması ile birlikte bu fiyata ulaşılamadığını açıkladı.

 

Matthews yaptığı basın toplantısında şirketin bundan sonra Heathrow başta olmak üzere sahip oldukları diğer havalimanlarına yoğunlaşacağını belirtirken Gatwick’in yeni sahiplerinin yardımı ile şu anki konumundan çok daha iyi bir seviyeye ulaşacağının altını çizdi. Rekabet komisyonunun mart ayında verdiği karar ile BAA’nın sahip olduğu Gatwick, Stansted Havalimanları ile Edinburgh ya da Glasgow Havalimanı’ndan birinin satılması konusunda uzlaşıldı. Yapılan açıklamaya göre BAA’nın tekelinin sonlandırılmasının yolcuların çıkarına olacağını, artan rekabet ortamı ile İngiltere’deki havalimanlarının standartlarının hızla yükselişe geçeceği belirtildi.

 

Gatwick Havalimanı’nın satışından elde edilecek gelirin büyük bir bölümü, BAA’nın borcunu ödemesinde kullanılacak. Şirketin 2010 Mart’ında ödemesi gereken miktarın 1 milyar sterlin olduğu açıklanırken uzun vadede 10 milyar sterlin borcu bulunduğu ifade edildi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika