spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İngiltere Havaalanlarında E-Geçiş Sistem Arızası: Binlerce Yolcu Uzun Kuyruklarda Bekledi

Seçtiklerimiz

İngiltere Havaalanlarında E-Geçiş Sistem Arızası: Binlerce Yolcu Uzun Kuyruklarda Bekledi

İngiltere Havaalanlarında Sınır Gücü E-Geçişlerinde Yaşanan Arıza, Uçuşlarda Aksaklığa Neden Oldu

7 Mayıs 2024 tarihinde, İngiltere’nin önemli havaalanlarında, pasaport e-geçişlerinde yaşanan geniş çaplı bir arıza, binlerce yolcunun uzun kuyruklarda mahsur kalmasına neden oldu.

İngiltere İçişleri Bakanlığı’na göre, yerel saatle 19:44’te daha geniş bir sistem ağında bir sorun tespit edildi ve “büyük ölçekli” bir olağanüstü durum yanıtı altı dakika içinde aktive edildi.

Tüm e-geçişler, gece yarısından kısa bir süre sonra tekrar çevrimiçi hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı, arızanın arkasında kötü niyetli bir etkinlik olmadığını ve sınır güvenliğinin tehlikeye girmeden çözüldüğünü belirtti. E-geçişler, bir yolcunun kimliğini kontrol etmek ve Sınır Gücü görevlisi tarafından işlenmeden veya konuşulmadan ülkeye girmesine izin vermek için yüz tanıma teknolojisini kullanır. Arıza sırasında, havaalanı personeli yolcuları manuel olarak işlemek zorunda kaldı.

Olay, birçok yolcunun uzun bir hafta sonundan eve dönüşü sırasında zirveye ulaştı. Birçok yolcu, ülke genelindeki havaalanlarında yaşanan karmaşayı ve neredeyse beş saatlik sıkıntılı süreci sosyal medyada fotoğraf ve video görüntüleriyle paylaştı.

Arızadan etkilenen havaalanları arasında Londra Heathrow Havalimanı (LHR), Londra Gatwick Havalimanı (LGW), Londra Stansted Havalimanı (STN), Edinburgh Havalimanı (EDI), Birmingham Havalimanı (BHX), Manchester Havalimanı (MAN) ve Bristol Havalimanı (BRS) bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika