spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

TUI fly, 50 Yıllık Tarihini Özel Bir Uçak Tasarımıyla Onurlandırıyor

Seçtiklerimiz

TUI fly, 50. Yılını Özel Boyalı Boeing 737 MAX 8 ile Kutluyor

TUI fly Almanya’ya ait bir Boeing 737 MAX 8, şirketin 50. yılını kutlamak için özel bir gövde tasarımıyla boyandı. Almanya’nın Hanover Havalimanı’nda yaklaşık 300 davetliye sunulan Boeing 737 MAX 8, 8 Mayıs 2024 tarihinde Fuerteventura Havalimanı’na 180 yolcu ile kalkış yaptı.

Yeni gövde tasarımı, TUI fly’in renklerini ön gövdede, orta kısımda HLX’i ve kuyrukta Hapag-Lloyd Flug’u temsil ediyor. 2007 yılında Alman havayolu şirketleri Hapag-Lloyd Flug ve Hapag-Lloyd Express (HLX), TUI fly’ı oluşturmak üzere birleşti ve TUI Group’un bir yan kuruluşudur.

TUI’ye göre, Boeing 737-8 yalnızca 7 Mayıs 2024 tarihinde İngiltere’nin Norwich şehrindeki boya atölyesinden Almanya’ya geri döndü. Orta menzilli uçak, resmi olarak “Fuerteventura” adını aldı ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde Kanarya Adaları’nda düzenlenecek bir törenle tanıtılacak.

TUI CEO’su Sebastian Ebel, Hanover Havalimanı’ndaki uçak sunumunda, “50 yıldır, TUI fly ile yapılan uçuşlar tatilinize başarılı bir başlangıç ​​garantisi verdi. TUI fly çalışma arkadaşlarımla birlikte, 1970’lerden bu yana yaşanan gelişmeleri görselleştirecek bir uçan elçi başlatabildiğimiz için memnunum” dedi.

Boeing 737-8, Kasım 2023’te nötr, beyaz bir gövde ile TUI fly’a katıldı ve yeni gövde tasarımı için yaklaşık 380 litre boya, sertleştirici ve inceltici kullanıldı.

TUI fly Genel Müdürü Michael Garvens, “Son yıllarda TUI fly’da birçok özel boya işi yapıldı, ancak hiçbiri bu kadar etkileyici olmadı. Hapag-Lloyd’dan HLX’e ve şimdi TUI fly’a kadar olan yolculuğu kişisel olarak deneyimleyen ve şekillendirenler için sunum çok duygusal bir an” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika