spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

IndiGo, Motor Sorunları Nedeniyle Qatar Airways ile Anlaşıyor

Seçtiklerimiz

IndiGo, Motor Sorunları Nedeniyle Uçuştan Çekilen Airbus Uçaklarının Yerini Doldurmak İçin Qatar Airways ile Anlaşıyor

IndiGo, zorunlu motor kontrolleri nedeniyle birçok Airbus uçağının yerinden çekilmesiyle ortaya çıkan filo boşluğunu doldurmak için Katar Airways’ten 5 adet Boeing 737 MAX 8 uçağını kiralama düşünüyor.

Bu geçici değişiklik, Pratt & Whitney motorlarını detaylı inceleme nedeniyle yerde tutulan Airbus A320’lerin sayısından kaynaklanmaktadır. IndiGo, bu uçakları altı aydan fazla bir süreyle kiralayarak operasyonel ihtiyaçlarını karşılamayı planlamaktadır. Bu durum, havayolunun Airbus yerine Boeing 737 işletmeye geçmesi anlamına gelmektedir.


IndiGo’nun filosunu bugüne kadar Airbus A320 ailesine dayandırdığı ve Boeing 737’yi ilk kez işleteceği anlamına gelmektedir. Şirket şu anda 314 Airbus uçağını işletmekte olup, aynı zamanda Türk Hava Yolları’ndan kiralanan iki adet Boeing 777-300ER ile uzun menzilli hizmetler sunmaktadır. Boeing 737’leri işletmeye geçici olarak geçme kararı, Pratt & Whitney motorlarındaki detaylı kontrolleri bekleyen birçok IndiGo Airbus A320 uçağının yerinden çekilmesinden kaynaklanmaktadır. Havayolu şu anda en az 40 uçağını yerde tutmaktadır ve bu sayının 2024 boyunca 75 uçağa kadar çıkmasını beklemektedir.

Bu yerinde durma, belirli ana motor bileşenlerindeki toz metal kontaminasyonunun bazı ana motor bileşenlerinin çatlamasına neden olabileceğinin keşfedilmesinden kaynaklanmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika