spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılık Tarihinde Bir İlk: Finnair, Uçuş Öncesi Yolcu Tartımına Başlıyor

Seçtiklerimiz

Finnair, Uçuş Güvenliğini Artırmak İçin Gönüllü Yolcuların Tartılmasını Başlatıyor

Finnair, uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla gönüllü yolcuların, el bagajlarıyla birlikte, uçağa binişleri öncesi tartılmasını isteyen bir program başlatıyor. Bu gönüllü programının anonim olarak gerçekleştirileceği ve hiçbir yolcunun zorlanmadan katılıp katılmama özgürlüğüne sahip olduğu belirtiliyor. Toplanan veriler, Finnair’in mevcut uçak denge hesaplamalarını optimize etmesine yardımcı olacak.

Havayolu Devi Finnair, Uçuş Denge Hesaplamalarını Optimize Etmek İçin Yolcu Tartımına Başlıyor

Havayolları, uçağın, yakıtın, kargo, bagaj, yiyecek ve içecek gibi ağırlıklarını kesin olarak bilseler de, yolcu ağırlığı genellikle ortalamalara dayalı olarak hesaplanır. Finnair, bu verileri ya kendi toplar ve havacılık otoriteleri tarafından onaylatır ya da Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından belirlenen ağırlıkları kullanabilir.

Finnair, son olarak 2018’de yolcu ağırlık verisi toplamıştı ve bu nedenle 2025’e kadar kullanılacak yeni bilgileri güncellemeye ihtiyaç duyuyor. Satu Munnukka, Finnair’in Yer Hizmetleri Başkanı, bu tartım verilerini uçuşların güvenli operasyonları için gerekli olan ortalama hesaplamalarda kullandıklarını belirtti. Munnukka, “Toplam ağırlığı ve müşterinin ve el bagajının arka plan bilgilerini kaydediyoruz, ancak ad veya rezervasyon numarasını sormuyoruz. Sadece ölçüm noktasında çalışan müşteri hizmetleri görevlisi toplam ağırlığı görebilir, bu nedenle çalışmaya gönül rahatlığıyla katılabilirsiniz,” dedi.

Bu süreç, 2024’ün Şubat ve Mayıs ayları arasında Helsinki Havalimanı’nda gerçekleşecek ve veriler Temmuz ve Eylül 2024 arasında Fin Ulaştırma ve İletişim Ajansı’na iletilerek doğrulandıktan sonra Finnair, bilgileri 2025 ile 2030 arasındaki uçak denge ve yükleme hesaplamalarında kullanacak. Program, Helsinki Havalimanı’nın Schengen bölgesi içindeki belirli Avrupa uçuşları ve Schengen dışındaki bölümden kalkan bir dizi uzun menzilli uçuşları kapsayacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika