spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İlk Airbus A321 6 günde boyandı

Seçtiklerimiz

Süleyman Demirel Havalimanı nda yapımı tamamlanan uçak bakım hangarının ilk bölümü olan uçak boyama ünitesi hizmet vermeye başladı.

Isparta ve Burdur un ortak havaalanı Süleyman Demirel Havalimanı nda faaliyete başlayan DT Havacılık, Airbus A321 tipi uçağın boyamasını 6 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak hızlı bir başlangıç yaptı.

Süleyman Demirel Havalimanı nda yapımı tamamlanan uçak bakım hangarının ilk bölümü olan uçak boyama ünitesi hizmet vermeye başladı. Türkiye nin 4. büyük hangarını faaliyete geçiren DT Havacılık ve Teknoloji Merkezi A.Ş. firması, Türk Hava Yolları na (THY) ait ilk uçağın boyama işlemini tamamladı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile uzman Sadık Uranlı, boyamaya aldığı ilk uçağın teslimi dolayısıyla firmaya kutlama ziyaretinde bulundu.

YEREL EKİP TAMAMLADI

DT Havacılık ve Teknoloji Merkezi A.Ş. ortaklarından Zafer Dağtekin ve Selami Dağtekin, normal uygulamada 7 ila 10 gün süren Airbus A321 tipi uçağın boyanmasını 6 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak teslim etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Havacılığın alt yapısı olarak tanımlanan bakım tesisinin istenilen sayıda ve istenilen kapasiteye ulaştırmayı hedefleyen firma yetkilileri, THY uçağının boyanması ve Star Alliance formatına dönüştürülmesi işlemini, Fransa dan getirilen 6 kişilik eğitmen teknik ekibin koordinasyonunda 10 kişilik yerel ekiple tamamladıklarını ve yapılan işlemin Avrupa standartlarında olduğunu kaydetti.

THY den yeni uçak boyama talepleri aldıklarını bildiren firma yetkilileri, Süleyman Demirel Üniversitesi ile koordinasyon içerisinde hem hizmete hem de nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi. Dış pazarlara açılmalarında büyük katkı sağlayan BAKA ya teşekkür eden DT Havacılık ve Teknoloji Merkezi yetkilileri, BAKA nın düzenlediği Körfez Ülkeleri ile Batı Akdeniz Bölgesi Yatırım ve İşbirliği Toplantısı nda tanıştıkları firma yetkilileri ile görüşmelerinin devam ettiğini, bu vesile ile kısa zamanda Körfez pazarına açılmayı umduklarını kaydetti.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika