spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İGA İstanbul Havalimanı, Çinli Yolcular İçin Erişilebilirliği Artırıyor

Seçtiklerimiz

İGA, Çin Dostu Havalimanı Uygulamasını Genişletiyor

İGA İstanbul Havalimanı, “Çin Dostu Havalimanı” uygulamasını genişleterek Çin ile uluslararası turizm faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, düzenli toplantılar, bilgi ve tecrübe paylaşımı, ortak havacılık geliştirme ve destinasyon tanıtım faaliyetleri ile çalışan değişim programları planlanıyor.

İGA CEO’su Selahattin Bilgen, İGA Lounge’da yapılan imza töreninde, Çin’in İGA için en önemli hedef pazarlardan biri olduğunu belirtti. 2023 yılında, İstanbul Havalimanı’ndan Türkiye’ye yaklaşık 220.000 Çinli turistin giriş yaptığını ve hedeflerinin bu sayıyı artırmak olduğunu ifade etti.

Bilgen, önümüzdeki iki-üç yıl içinde Türkiye’ye Çin’den gelen turist sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu hedefe ulaşmak için uçuş rotalarının artırılacağını ve Çinli yolcular için erişilebilirliği sağlayacak çeşitli yöntemlerin devreye alınacağını belirtti. Şu anda, Air China, China Southern, China Eastern, Sichuan Airlines ve Turkish Airlines ile toplam altı Çin şehrinden İstanbul Havalimanı’na tarifeli uçuşlar düzenleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika