spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Iberia, 2009 yılında 273 milyon euro zarar etti

Seçtiklerimiz

Küresel ekonomik kriz havayolu şirketlerinin 2009 rakamlarında da kendini gösteriyor. İspanyol havayolu şirketi Iberia da, geçtiğimiz yılı 273 milyon euro’luk rekor bir zamla kapattı. 
 
Iberia Havayolları 13 yıl aradan sonra ilk defa zarar açıkladı. British Airways ile birleşme görüşmelerinde son aşamaya gelen Iberia Havayolları, 2008’deki 32 milyon euro’luk gelirine karşılık 2009 yılında 273 milyon euro zarar etti.
 
Yıllık geliri 4.4 milyar euro ile yüzde 19 azalan şirketin iş seyahatlerinde ve kargo taşımacılığında önemli bir düşüş gerçekleşti. Gelir azalmasına küresel kriz nedeniyle fiyatlarda yaşanan baskı da neden oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, toplam kargo taşımacılığında ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 12’lik bir düşüş oldu.
 
BA ile görüşmelerde sona gelindi
Yolcu taşımacılığında, kilometre başına koltuk gelirleri, geçen yıla göre yüzde 14 azalan Iberia, 2009 yılını tarihinin en kötü yılı olarak duyurdu. Önümüzdeki dönemde geleneksel havayollarının yok olacağını söyleyen Iberia Yönetim Kurulu Başkanı Antonio Vázquez, British Airways’le yapacakları birleşme anlaşmasının önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini söyledi. 

 

 

 

Habertürk

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika