spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

IATA Başkanı’ndan uçuşlar için Rusya çağrısı

Seçtiklerimiz

IATA Başkanı Willie Walsh: Batı, Rusya üzerinden uçuşların yeniden başlamasına hazırlanmalı IATA Başkanı’ndan uçuşlar için Rusya çağrısı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Willie Walsh, Batı’nın, havayolu şirketleri üzerindeki yükü azaltmak için Rusya’nın hava sahası üzerinden uçuşların yeniden başlamasına hazırlanmaya başlaması gerektiğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’daki özel askeri harekatı başladıktan hemen sonra Batı ülkeleri Rusya üzerinden uçuşları durdurdu. IATA Başkanı’ndan uçuşlar için Rusya çağrısı

Ortadoğu ve Çin havayolu şirketleri Rusya üzerinden uçmaya devam ediyor.

Son zamanlarda koronavirüse karşı mücadele kapsamında uçuşlara kısıtlama uygulayan Çin’in önümüzdeki yıl kısıtlamaları hafifletebileceğini belirten Walsh, bu durumda Çinli havayolu şirketlerinin misal, Rusya hava sahasını yan geçtiği için seferleri birkaç saat kaybeden British Airways’e göre üstünlüğe sahip olacağını kaydetti.

Sputnik’in Telegraph Gazetesi’nden aktardığı habere göre IATA Başkanı Willie Walsh, “Rus hava sahasını açmayı düşünmeliyiz” ifadesini kullandı.

Rusya ve Ukrayna hava sahasının kullanımına uygulanan yasağın havayolu şirketleri için büyük sorun haline geldiğini kaydeden Walsh, bunun, Avrupa semalarında uçak birikmesine yol açtığını belirtti.

Walsh, Ukrayna’daki çatışma sona ermeden Rus hava sahasının açılmaması gerektiği savundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika