Hindistan, Havacılıkta Yorgunluğu Yönetmek İçin Yenilikçi Adımlar Atıyor
Hindistan Havacılık Düzenleme Kurulu (DGCA), uçuş ekibinin yorgunluğunu önlemek amacıyla zorunlu haftalık dinlenme süresini 36 saatten 48 saate çıkarma kararı aldı. Havacılık düzenleyici aynı zamanda, havacılık endüstrisindeki yorgunlukla ilgili riskleri yönetmeyi ve azaltmayı amaçlayan reformları da açıkladı.
Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Jyotiraditya Scindia, yönetimin uçuş ekibi yorgunluğunu daha etkili bir şekilde izlemek için veri odaklı bir yöntem olan Yorgunluk Riski Yönetim Sistemi’ni (FRMS) kullanacaklarını duyurmak için X’e (önceki adıyla Twitter) gitti.
A bunch of much-awaited reforms in Flight Duty Time Limitations for our pilots has come through.
After in-depth analysis of pilot rosters, fatigue-related reports and direct feedback from pilots, we have introduced revised “FDTL Regulations” that include, increased rest…
— Jyotiraditya M. Scindia (@JM_Scindia) January 8, 2024
Yeniden düzenlenen yönetmelikler, 2023 Ağustos’unda Nagpur Babasaheb Ambedkar Uluslararası Havalimanı’ndan Pune Havalimanı’na uçuş gerçekleştirmesi planlanan bir IndiGo pilotunun havalimanı kapı girişinde çöküp ölmesinden aylar sonra geldi.
Raporlara göre pilot, son uçuş görevinden sonraki 27 saat boyunca dinlenmişti. DGCA ayrıca gece çalışan pilotlar için maksimum uçuş görev süresini 13 saatten 10 saate düşürdü ve gece operasyonlarında iniş sayısını altıdan ikisine sınırladı. Ayrıca, gece nöbeti tanımını ilk beş saat yerine günün ilk altı saati kapsayacak şekilde değiştirdi.
“Bu değişiklikler – ki bunlar uluslararası en iyi uygulamalarla tamamen uyumludur – Hindistan’ın gelecekte en büyük iç havacılık pazarı unvanını elde etmeye hazırlanırken gerekli silaha sahip olmasını sağlayacaktır,” dedi Scindia