spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havayolu Şirketi Bizans oyunları ile kurulmaz

Seçtiklerimiz

 

       

Bugün yine “Havacılık” konusu beni sarıp sarmaladı.KTHY’ını  iki günde yok etme marifetini gösteren KKTC’de,bu kez Otel koridorlarında kapalı gişe,Havayolu Şiketi oluşturmaya soyunulduğunu öğrenmek beni üzmektedir.Herkes Havacı olamaz;herkes Havayolu işletemez.Hem Otel yerleri bedava alınacak,yurttaşların çoğundan sakınılan krediler bunlara verilecek,taksiciliği bunlar,minibus işletmeciliğini bunlar,yetmedi havacılığı da bunlar işletecek!

       

Gerçek mi,yalan mı?Bilemem.Internet gazetesi “Kıbrıs Postası”bu konuda kulağı delik davrandı. Ben o haberi okuyucularımla paylaşmak üzere buraya alıyorum.Sonra yorumunu birlikte yaparız.İşte o haber:

       

“Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları (KKTHY) ile ilgili üst düzey devlet yetkilileri ve bazı işadamları arasında Cratos Otel’de gizli toplantı yapıldığı iddiaları, gündeme bomba gibi düştü. Endişeler, yeni şirketin özel sektöre satılacak olan hisselerinin kimlere satılacağı konusunda partizanlık yapılacağı yönünde

       

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Andaç Günay, Serhat İncirli’nin Kıbrıs TV’de hazırlayıp sunduğu programa katılarak, turizm sektörünün sorunlarını dile getirdi, hükümete çağrılarda bulundu.Andaç Günay, Cratos Otel’de bazı işadamlarının üst düzey devlet yetkilileriyle yeni kurulacak Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları (KKTHY) şirketi ile ilgili gizli bir toplantı düzenlendiğini iddia etti.

       

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na gelen ihbarlar da aynı noktayı işaret ediyor.İhbarlara göre, kapalı kapılar ardında yapılan bu toplantıya sektör temsilcilerinin çağrılmaması ve bilgilendirilmemesi büyük tepki doğurdu.Bu tür gizlilik yöntemleriyle, gizli organizasyonlarla ortaklara ne kadar adaletli davranılacağı konusunda büyük endişeler var.

       

Devletle özel sektörün ortaklığı şeklinde kurulacak şirkette, özel sektöre satılacak hisselerin kimlere satılacağı konusunda partizanlık iddiaları da oldukça şaşırtıcı.”

       

Onca acente kapandı.En az KTHY’ı personeli kadar acente personeli işsiz ve ekmeksiz kaldı.Kimse dönüp bakmadı bile.Öteki Havayolları ise  acentelere bilet satma hakkı tanımadı.

       

Şimdi  sanki gece kondu kuracaklarmış gibi kapalı kapılar ardında “Havayolu Şirketi” kurmaya kalkılması yıkım getirecektir.Kim,kimi tasfiye ediyor? Ülke Otelcilere mi parselleniyor?

       

KKTC’de sorumlu Bakanlar Lefkoşa(Ercan)-Londra uçuşunun kaç paraya tırmandırıldığından haberleri var mı?Bunun ekonomiyi ne denli olumsuz etkilediğini ve yine KTHY’ından geride  kalan Şirketlere insafsız kâr alanı bıraktığını bilen var mı?Buna bakmadan yeni bir tekel  yaratılmanın peşinde mi koşmaktadırlar?

       

Devlet,özel şirket ve kişilerle ortaklık kuracaksa,bu halça açık olmalı,halkın hisse alımına olanak tanınmalıdır.Bu ülkede Mafyalaşmaya daha fazla çanak tutulmamalıdır.Hele havacılık,kumar oynamakla bir tutulmamalıdır.KKTC yeterince kirletildi;artık yeter… KKTC Halkı karadan kumarla,denizden kumarla,havadan kumarla kuşatılmamalıdır.Bu devlet bunun için kurulmadı.

       

İsmet KOTAK / Kıbrıs Postası

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika