spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılık Eğitimi Konferansı, Türkiye’de yapılacak

Seçtiklerimiz

AVRUPA Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından sivil Havacılık eğitimleri konusunda koordinatör ülke seçilen Türkiye, 24-25 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da Havacılık Eğitimi Konferansı düzenleyecek.

       

AB üyesi olmadan ECAC yönetim kurulunda yer alan tek ülke konumundaki Türkiye, geçtiğimiz Yıl ikinci kez met göreve getirilerek önemli BİR başarıya imza atmıştı. ECAC’ın geçtiğimiz Şubat ayında Madrid’de gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da AVRUPA sivil havacılığındaki Eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında Türkiye’nin koordinatör ülke olmasına, başkanlığını da Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr Ali Arıduru’nun oy yapmasına birliği ile karar verildi.

       

Eğitim konusunda bugüne kadar oluşturulmuş herhangi Politikası olmayan AVRUPA Sivil Havacılık Konferansı ECAC’da alınan met FDI ile Türkiye, 44 ülke Adina inceleme, Araştırma, değerlendirme, Politika üretme faaliyetlerini ICRA edecek ve Eğitim konusunda BİR Yol Haritası belirleyecek.

       

ECAC’ın Eğitim mevzuatının oluşturulmasından, TOPLANTI ve Seminerler gerçekleştirilmesine varıncaya kadar BİR dizi görevi yürütecek olan SHGM met çerçevede tür olarak 24-25 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da AVRUPA ve komşu ülkelerin de katılacağı küresel BİR konferans gerçekleştirecek.

       

Konferansta, Eğitim Başlığı Altında Havacılık Emniyeti, güvenliği, Çevre, Kalite Kontrol denetimleri ve gelecekteki sorunlar Masaya yatırılacak ve onu alanin özelliklerine Uygun BİR ECAC Eğitim Yaklaşımı belirlenmesi Click Görüş alışverişinde bulunulacak.

       

Konferans kapsamında düzenlenecek sunumlarda ve panellerde, "Eğitimin Emniyet, Guvenlik ve Çevre standartlarının oluşturulmasındaki rolü", "Eğitimin Kalite ve verimliliğini ölçmek Click yapılan Uygulamalar", "AVRUPA dışındaki Eğitim" hazırsındır konular ele alınacak ve "AVRUPA Click gelecekte Havacılık Eğitimi politikaları.

       

Açılışı Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yapılacak olan konferansta; konuşmacı olarak, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Genel Sekreteri Raymond BENJAMIN, ECAC Başkanı Luis Fonseca de Almeida ve ECAC üyesi ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ile eğitimden sorumlu Ust Düzey yetkiler yer alacak. temsilcileri Konferansa ayrıca, Türkiye’nin bölgesel oluşumlarla girişimde bulunduğu ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin yanısıra, Sektör, sanayi kuruluşlarının kurumsal ve Eğitim merkezleri yöneticilerinin de aralarında bulunduğu toplam 100’ün üzerinde davetlinin katılması bekleniyor.

       

AVRUPA sivil havacılığındaki Eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında üstlenilen met önemli rol, aynı zamanda Türkiye’nin Eğitim ve bakım üssü olması hedeflerine ulaşılması açısından da önem taşıyor Büyük.

       

Kei, D-8, TRACECA, AKDENİZ, AFCAC, RSOO ve T-MAG Olmak üzere sivil Havacılık alanında Yedi tane bölgesel işbirliği oluşumuna öncülük eden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü met kapsamda 130’a Yakin ülke ile görüşme yaparak Türkiye’nin Bakım ve Eğitim Merkezi OLMA Projesi’nde önemli ilerlemeler kaydetti. SÖZ ve isim projenin ECAC’da üstlenilen Eğitim başkanlığı görevi ile İvme kazanacağı ve Yakin gelecekte Türkiye Adina cok önemli fırsatları beraberinde getireceği düşünülüyor.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika