spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havacılık Devlerinde Sarsıcı Skandal: Kalite Sorunları ve İtibar Kaybı

Seçtiklerimiz

Boeing ve Spirit AeroSystems Skandalı: Gövde Parçalarında Kusurlar Ortaya Çıktı

Kansas merkezli Spirit AeroSystems adlı fabrikada eski bir çalışanın yaptığı açıklamalar, Boeing’e gönderilen gövde parçalarında ciddi kalite sorunlarının olduğunu iddia ediyor. Eski çalışan, görevi sırasında bazı gövde parçalarında yüzlerce kusur tespit ettiğini ve üretimle ilgili endişelerini dile getirdiğinde baskı altında tutulduğunu iddia etti. Spirit AeroSystems, gövde parçalarında sıklıkla kusurlar olduğunu kabul ederken, Boeing ise iddialara şiddetle karşı çıkıyor.

Boeing’in 737 Max uçağının daha önceki sorunları da akıllarda taze olarak duruyor. Kullanılmayan bir acil çıkışı kapatma panelinin patlamasıyla yaşanan kaza, uçağın kapısını gövdeye kilitlemek için kullanılan cıvataların eksikliğiyle ilişkilendirilmişti. Spirit AeroSystems ve Boeing hakkında yapılan incelemede, 737 Max imalat süreçlerinde kalite kontrol gerekliliklerine uyulmadığı belirlenmişti.

Paredes’in iddiaları, Boeing hissedarları tarafından şirkete açılan bir dava sürecinde de gündeme geldi. Spirit AeroSystems’in Boeing’den mali destek talep etmesi, şirketin yaşadığı mali kayıpları gözler önüne serdi.

Boeing, yaşanan tüm bu olayların ardından üst düzey yönetiminde değişiklikler yapacağını duyurdu ve CEO’su Dave Calhoun’un 2024 sonunda görevden ayrılacağını açıkladı. Bu olaylar, Boeing’in imajını ciddi şekilde zedelemiş ve şirketin itibarını olumsuz etkilemişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika