spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havaalanında soyunan kadın kendini savundu

Seçtiklerimiz

ABD’nin Oklahoma eyaletinde yaşayan 52 yaşındaki Tammy Banovac, Oklahoma City’de bir tekerlekli sandalye ile havaalanı kontrol noktasına yaklaşmış ve pardesüsünü çıkarmıştı. Banovac pardesünün altında sadece siyah dantelli bir sutyen ve külot giyiyordu.

       

Yerel bir tekevizyon kanalına konuşan Banovac daha önce bu konuda kötü bir tecrübe geçirdiğini ve havaalanı güvenliğinin yapacağı üst aramasında “daha az yere dokunulacağı” düşüncesiyle bunu yaptığını söyledi.

       

Banovac, “Üst araması sırasında kontrol edilecek yerlerim ne kadar az olursa aramada o kadar az rahatsız edici olur. Sadece sütyen ve külot giyerek a giysilerimi minimumda tutmak konusunda yapabileceğimin neredeyse hepsini yaptım” dedi.

       

Havaalanı güvenlik yetkilileri olay meydana geldiği sırada polis çağırdılar ve Banovac sorguya çekildikten sonra güvenlikten geçmesine izin verildi.

       

Banovac tekerlekli sandayede olduğu için “pekiştirilmiş” bir üst aramadan geçirildi.

       

Ulaştırma Güvenlik Dairesi’nden yapılan açıklamada Banovac’ın el çantası ve dizüstü bilgisayarı röntgen cihazından geçerken nitrat alarmını tetiklediği belirtildi.

       

Yetkililer bu yüzden kadının Southwest Havayolları’nın Phoenix’e giden uçuşuna binmesine izin verilmediğini duyurdular.

       

Yetkililer nitratın yasal olarak ilaçlarda bulunabileceğini ya da yeni avdan dönen birinin mermilerden kaynaklanan nitrata maruz kalmış olabileceğini söylediler.

       

Banovac ertesi sabah havalanına geri döndüğünde yine pardesüsünün altından sadece iç çamaşırı giyiyordu ama bu defa güvenlikten olaysız bir şekilde geçti.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika