spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Hava- İş Bir Dava Daha Kazandı

Seçtiklerimiz

 Mahkeme İşverenin Bakanlık Teftiş Kurulunun Tespit ve Kararına Yaptığı İtirazı Reddetti.

THY A.O 22. Dönem TİS Madde 60 (Eski Madde 21) yıllık ücretli izin süreleri konusunda;

Maddenin A fıkrası son paragrafında, 15.06.1999 tarihinden önce işe girmiş personelin yıllık ücreti izin süresi hizmet süresine bakılmaksızın otuz iş günüdür” hükmü bulunmaktadır

Madde  15.06.1999 tarihinden sonra ve önce girenleri ayırmış ancak bu ayrımda iş sözleşmesi biçimlerinin farklılığı ile ilgili herhangi bir kısıtlama getirmemiştir.

Hatta 15.06.1999 tarihinden önce işe giren ve kısmi süreli sözleşmeyle çalışan ve ara vermeden belirli süreli iş sözleşmesi ile sonra belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışan üyelerimizin SSK hizmet dökümleri incelendiğinde işten çıkış işlemlerinin yapılmadığı dolayısı ile fasılasız çalıştıkları açıkça tespit edilmiştir.

Bu kapsamda 60. Madde A Fıkrası son paragraf hükümlerine göre iş sözleşmesinin şekli ne olursa olsun 15.06.1999 tarihinden önce işe girmiş üyelerimizin yıllık ücret izin hakkı 30 iş günü olmasına rağmen işveren fiilen bu Maddeyi uygulamamış, sendikamız konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul  Bölge Müdürlüğü Teftiş Kuruluna götürmüş, yapılan Teftiş neticesinde Teftiş Kurulu sendikamızın görüşü doğrultusunda karar vermişti.

İşveren bu sefer ilgili Teftiş Kurulu Kararına Bakırköy 7. İş Mahkemesinde itiraz davası açmıştı. Davada atanan bilirkişi de lehimize rapor düzenlemiş ve Mahkemenin bugün yapılan duruşmasında Mahkeme işverenin Bakanlık Teftiş Kurulu Raporunun iptali ilgili talebini reddetmiştir. Karar Yargıtay tarafından da onaylandığında ilgili personelin yıllık izin hakkı 22. Dönem toplu iş sözleşmesi imza tarihi olan 15.06.2010 tarihinden geçerli 30 gün olarak tespit edilmiş olacaktır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika