spot_img
spot_imgspot_img
15.1 C
İstanbul
Cuma, 25 Ekim 2024

Gazipaşa Havalimanı, hareket getirecek

Seçtiklerimiz

Gazipaşa Havalimanı’na ilk uçuş törenle gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya, Gazipaşa ve Anamur’un ekonomisine büyük hareketlilik sağlayacak olan Gazipaşa Havalimanı’nda tarihi bir güne tanıklık etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
       
        19 Yıldır Gazipaşa Havalimanı’na tarifeli sefer yapılacağı günün hayalinin görüldüğüne dikkat çeken Aydoğan, "Gördüğünüz gibi Bora Jet firması havalimanımızda gerekli koşulların oluştuğuna karar vererek tarifeli seferleri başlattı. Hepimiz uçaktaydık. Oldukça başarılı ve sorunsuz bir iniş gerçekleşti. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. En kısa sürede diğer uçak firmaları ve yurt dışından gelecek olan charterlerin de havalimanımıza sefer düzenlemelerini umut ediyoruz. Pistin 2600 metreye uzatılması için çalışmalar devam ediyor. Hedef ikinci bir pistin de yapımına başlanmasıdır." dedi.
       
        Havalimanı’nın çok uzun bir geçmişi olduğunu ifade eden Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, "Bu havaalanını planlayanları ve uygulayanları bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz. Onlar bu havaalanını hayal ettiler ve bu hale geldi. Havaalanı sadece Gazipaşa için değil bölgenin kalkınması için de son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrada tarifeli uçuşlarla bölgemize güzellik katacaktır. Bu ilk yolculukta bizlerle birlikte olanlara teşekkür ediyorum. Bora Jet firması da cesur bir adım attı. Diğer firmalar da mutlaka buradaki potansiyeli görecek ve sefer düzenleyeceklerdir." diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika