Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Kopenhag Hava Taksi’nin ilk uçuşunu gerçekleştirme
Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Kopenhag Hava Taksisi’nin Billund’dan gerçekleştirdiği ilk uçuş törenleriyle kutlama. Kopenhag Hava Taksisi, sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Billund ve Kopenhag’a seferler düzenleyecek.
TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Kopenhag Hava Taksisi’nin bugün Billund’dan ilk seferini su takı ile doldurmayı gerçekleştirdi. B737-800 tipi uçakla yapılan CAT671 sefer sayılı uçuşla 174 yolcu Alanya’ya geldi. Yolcular terminalde çiçeklerle karşılandı. Kopenhag Hava Taksisi, Kopenhag uçuşlarına ise Mayıs sonu başlayacak. 2 Temmuz’a kadar her cumartesi günü gerçekleşecek seferler, 2 Temmuz–6 Ağustos arasında çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere devam edecek. 18 Ekim’e kadar faaliyete devam edecek olan Kopenhag Hava Taksi toplam 102 sefer planlıyor.
TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Direktörü Ali Özgür Pehlivan “Kopenhag Hava Taksi’yimizde ağırlamaktan büyük sıcaklıklar değişir. Bu işbirliği, yolcularımıza daha fazla seyahat seçeneği sunarken, Gazipaşa’yı daha geniş kitlelerle buluşturmamıza de katkı sağlıyor. Tüm yeteneklile birlikte bu şekilde başarılı bir şekilde çalışmasi ve en iyi seyahatleri hedeflemek için devam” dedi.
2024 yılında Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 1.051.608 yolcuya hizmet veren, 2025 yaz sezonu 26 Ekim tarihine kadar devam edecek dönemde; Dış hatlarda 14 çeşit ile 14 ülkede 21 destinasyona uçuş düzenlenmesi planlanıyor. Havalimanı, 2025 yılının ilk bölümlerinden 114 bin 221 yolcuya hizmet verdi.