spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 16 Mayıs 2024

Fransız Savcı’dan şok açıklama

Seçtiklerimiz

Savcı Robin 28 yaşındaki Alman yardımcı pilot Andreas Lubitz’in kokpit kapısını açan kodu girmeyi reddettiğini ve uçağın dalmasını sağlayan düğmeye bastığını söyledi.

 

Rubin, "Kokpitteki ses kayıtlarına göre kaptan pilot kokpiti terk ettikten sonra yardımcı pilot bir kelime bile söylemiyor. Kokpitte tam bir sessizlik var" dedi.

 

Savcı Rubin, yardımcı pilotun neden uçağı düşürdüğü hakkında hiçbir belirti olmadığını, onun herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi olduğunu gösteren hiçbir bilgiye de rastlanmadığını belirtti.

 

"Bunun bir terör saldırısı olduğu kuşkusu yaratan hiçbir şey yok" diyen Savcı, olayın bir intihar sayılıp sayılamayacağı yönündeki bir soruya ise "İnsanlar genellikle tek başlarına intihar eder, ben buna intihar demiyorum" yanıtını verdi.

 

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yardımcı pilotun geçmişinde herhangi bir "terör eylemine" karışmadığını söyledi.
Düşen uçağın ait olduğu Alman Germanwings Havayolları da, Savcı Rubin’in açıklamalarını "şok edici" olarak nitelendirdi.

 

‘Pilotu tersledi’

Savcı Rubin’in yaptığı açıklamaya göre ise Andreas Lubitz başta kaptan pilotla kibar bir dille konuşuyordu. Ancak kaptan pilot planlanan iniş hakkında bilgi verirken, ona "ters ve kısa" yanıtlar verdi.
 
Rubin, pilotun dini ya da etnik kökenleri hakkında ayrıntı vermeyi redderek, "Üzerinde durmamız gereken noktanın bu olduğuna inanmıyorum" dedi.

 

Fransız savcı, yardımcı pilotun uçağın düştüğü sırada hayatta olduğunun tespit edildiğini belirtti. Uçağın enkazından çıkarılan kara kutudaki kayıtların, yolcuların son ana dek ne olduğunu anlamadıkları izlenimi uyandırdığını da ekledi.
Rubin, Alman yetkililerden, Andreas Lubitz’le ilgili tüm bilgilerin kendisine verilmesini istedi.

 

Uçuş geçmişi 630 saat

Andreas Lubitz, Almanya’nın Montabaur kasabasından. Uçuş eğitimini bir planör kulübünde almış.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika