spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

F-35 teslimatı resmen gerçekleşti

Seçtiklerimiz

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Tayvan gerilimi diğer ülkeleri savunma yatırımlarına öncelik vermeye itti. Bu gelişmelerin gölgesi altında ABD ve İsrail’den yeni bir hamle geldi. ABD, İsrail’e 3 adet F-35 savaş uçağı teslim etti.

Lockheed Martin’den daha önce 35 tane F-35 alan İsrail’in filosuna 3 yeni uçak daha katılacak.

İsrail Negev bölgesindeki bir askeri hava üssüne ABD’den 3 yeni F-35 savaş uçağı teslim aldı. Lockheed Martin tarafından daha önce 33 tane F-35 teslim alan İsrail’in filosuna 3 adet daha ABD yapımı savaş uçağı katılacak.

F-35’LER OYUN DEĞİŞTİRİCİ

Aksam.com.tr’nin middleeastmonitor.com’dan aktardığına göre, Saldırı ve gizlilik yeteneklerinin yanında diğer uçakları kilitleme ve bilgi paylaşımı konusunda da yetenekli olan F-35’ler oyun değiştirici olarak niteleniyor.

Yaklaşık 90 milyon dolar fiyatı olan ve 16 ton füze taşıma kapasitesine sahip olan F-35’lerin hızının saatte 1900 km’ye kadar ulaşabildiği bildiriliyor.

İsrail bu zamana kadar 50 adet F-35 satın almayı hedeflediği belirtilirken bu uçakların 36’sını teslim aldı. Kalan uçakların 2024 yılına kadar ikili ve üçlü gruplar halinde İsrail’e teslim edilmesi planlanıyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika