spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

F-35 savaş uçaklarıyla ilgili çarpıcı gelişme

Seçtiklerimiz

F-35 savaş uçaklarının üreticisi Lockheed Martin firmasının adı gizli tutulan uluslararası bir müşteriyle anlaşma imzaladığı ortaya çıktı. F-35 savaş uçaklarına yönelik 578 milyon dolarlık gizli anlaşmanın içeriğinde ise eğitim hizmetleri, entegrasyon, çalışma ve program yönetimi bulunuyor.

F-35 savaş uçaklarının geliştiricisi Lockheed Martin, 5. nesil gelişmiş savaş uçakları için ABD Savunma Bakanlığı ile bir sözleşme imzaladı. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD Donanması’yla 578,2 milyon dolarlık bir sözleşme değişikliğine gidildi.

Bakanlığın Cuma günü yaptığı açıklamada, anlaşma kapsamındaki zorunlu miktarın tamamının, yabancı askeri satış müşteri fonlarından geleceğini belirtildi.

Açıklamada, “Sözleşme kapsamındaki çalışmaların, yüzde 85 Fort Worth, Teksas’ta gerçekleştirilecek ve kalan yüzde 15’i Orlando, Florida ve kıta ABD dışındaki çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verildi.

Savunma Bakanlığı, Lockheed Martin’in çalışmalarını Mart 2030’da tamamlamasını bekliyor.

Öte yandan anlaşmadaki sabit fiyat değişikliği sürekli tekrar ediyor. Son değişiklik, Lockheed’in tam görev simülatörleri, etkileşimli eğitim yazılımı ve multispektral veritabanı dahil olmak üzere 22 F-35 uçak eğitim cihazı sağlamak, kurmak ve yapılandırmak için Donanma’dan 166,6 milyon dolarlık bir sözleşme değişikliği almasından hemen sonra geldi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika