spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Etihad Havayolları Şefi Yarışmadan ödülle döndü

Seçtiklerimiz

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları’nın ikram servisi ekibinden şef Francois Van Zyl ve Abu Dhabi Uçak İkram Şirketi’nden Nadeem Farooq, 2012 Asya Pasifik Uçak Seyahat Şefi Yarışması’ndan ödülle döndü. Kore’nin Incheon kentinde düzenlenen yarışmanın ev sahipliğini Uluslararası Uçuş Hizmetleri Teşkilatı (International Flight Services Association) ve Havayolu Yolcu Deneyimi Teşkilatı (Airline Passenger Experience Association) üstlendi.  

Kore, Avustralya, Singapur, Japonya ve Vietnam’dan ekiplerin bulunduğu yarışmada katılımcılara içinde taze ginseng, susam yaprağı ve yılanbalığı gibi malzemelerin olduğu “gizemli” bir kutu verildi.

Francois ve Nadeem, kendilerine verilen malzemelerle başlangıç olarak yılanbalığı ve kuşkonmazlı sebzeli yahni, bitki salatası ve yılanbalığı sarma ile mürekkep balığı, adaçayı yağı ile yılanbalığı raviolisi sundu. Ana yemekte ise tatlı patates, taze bahçe sebzeleri ve susam yapraklarıyla birlikte zeytinyağı ve taze bitkilerle süslenen kemiksiz dana eti, egzotik mantar ve dana sosuyla servis edildi.  Tatlı olarak ise mango panna cota, ev yapımı ginseng dondurması ve üzüm suyu havyarı ile mavi portakal şurubu üzerine taze kırmızı taneli meyve püresi ile sunuldu.

Yarışmada büyük başarı elde eden ekip, Abu Dabi’nin prestijli bir gastronomi destinasyonu olarak yükselişte olduğunu gösterirken, Etihad Havayolları’nın uçak içi ikram hizmet kalitesinin de üst düzeyde olduğunu kanıtladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika