Terör örgütü PKK ile mücadelede Hava Kuvvetleri’nin ‘savaşan şahinleri’, üstün başarıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından tebrik edildi.
14 Temmuz sonrası terörle mücaelede yeni bir dönem başlatan hükümetin sıkı tedbirleri sonuç verdi. Havadan ablukaya alınan teröristler başlarını inlerinden çıkaramıyor.
"TSK’nın en önemli birliğini oluşturan filolarda görev yapan pilotlar çok özel eğitimler sonucunda bu birliklerde görev yapıyor. Sınır ötesi operasyon yetkisine sahip olan Diyarbakır ve Malatya’daki üslerde konuşlu filolardaki pilotlar yüksek sicilleri ile biliniyor."
Haberde devletin zirvesinin tebriğini kazanan filolar hakkında detaylı bilgiler de yer alıyor. İşte hava kuvvetlerinin göz bebeği o iki filonun üstlendiği o görevler:
HAVADAKİ FİLOLAR
Orgeneral Necdet Özel’in büyük önem verdiği operasyonların merkezi Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı. Bu çerçevede Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu 181. Filo (Pars) ve 182. Filo (Atmaca) aktif görev yapıyor. Bu iki filoya 202. İrtibat ve Arama- Kurtarma Filosu (Şark) ile Malatya’da konuşlu 171. Filo (Korsan) ile Batman İnsansız Hava Araçları (İHA) Üs Komutanlığı destek veriyor. Filolar sürekli operasyon durumları nedeniyle
"havadaki filolar" diye tanımlanıyor.
KANDİL’E ABLUKA
Pars ve Atmaca filoları gün içinde Irak ve Suriye sınır bölgelerinde sürekli olarak uçuşlar gerçekleştiriliyor. Uçuşların ana merkezini ise Kandil Dağı ve çevresi oluşturuyor. Bunun yanında sınır bölgesindeki Hakurk, Haftanin, Sinat ve Zap Bölgeleri de kontrol altında tutuluyor. Yurt içinde de Cudi, Kato, Gabar ve Yazlıca’da gerçekleştirilen uçuşların gün içinde 4-6 saat sürdüğü belirtiliyor. Filoların sürekli operasyonları nedeniyle PKK’nın lider kadrosundaki isimler Murat Karayılan, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin’in yanısıra bölge sorumlularının hareket kabiliyetlerinin kısıtlandığı örgütün telsiz konuşmalarında açık bir şekilde yer alıyor. Filoların yoğun baskısı sonucunda bulundukları yerden çıkamayan lider kadronun "bölgene sahip çık, kontrol altında tut" prensibi ile varlık göstermeye çalışmaları dikkat çekiyor.