spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ercan Havalimanı’nda karantinasız girişler başladı

Seçtiklerimiz

KKTC’nin Ercan Havalimanı’nda bugün (4 Haziran) başlayan karantinasız girişlerle ilgili tüm önlemler alındı.

T&T Havalimanı İşletmeciliği’nden yapılan açıklamaya göre Ercan Havalimanı’nın 4 Haziran Cuma günü başlayacak çift aşı ve çift PCR’lı karantinasız girişlere hazır olduğu ve tüm önlemlerin alındığı duyuruldu.

Açıklamada, Başbakan Ersan Saner ve Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıkla Üst Kurulu’nun 4 Haziran Cuma günü uygulamaya gireceğini açıkladığı çift aşı ve çift PCR’lı karantinasız girişler ile ilgili olarak tarifeli uçak sayısıyla birlikte yolcu sayılarında yaşanacak artış ihtimaline karşın havalimanında tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Ayrıca havalimanı girişlerinde termal kamera, temassız ısı ölçerlerin yanı sıra sosyal mesafe, hijyen, kurallarına dikkat edilmesi konusunda sürekli anonsların yapıldığı, alan içerisine ise uyarıcı bilgilerin yer aldığı bilgilendirici levhaların konduğu kaydedildi.

Ercan Havalimanı’nda çalışan personelin yanı sıra Sivil Havacılık, Polis, itfaiye, taşımacılık sektörü ve temizlik çalışanlarına COVID-19’a karşı yapılan Sinovac aşılarının çift doz olarak yapıldığı bilgiler arasında.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika