spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Eray Beceren: Çatışma Yönetimi “Sen Haklı, Ben Haklı” derken..

Seçtiklerimiz

“Sen Haklı, Ben Haklı” derken..

Kişinin hakkını araması doğasında var ve insanca bir durum. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da dengeyi kaçırıp, hak arama süreci çatışmaya dönüşebiliyor.

Çatışmalar konusuna duygusal zekâ penceresinden bakarak girmek yararlı olacaktır. Daniel Goleman’ın çatışma konusunda “Yeni Liderler” kitabındaki görüşleri şöyledir. Çatışmaları en iyi şekilde yöneten kişiler, bütün tarafları konuşturabilir, farklı bakış açılarını anla­yabilir, sonra da herkesin destekleyebileceği ortak bir ideal bulabilirler. Çatışmayı yüzeye çıkarır, tüm tarafların duygu ve görüşlerini dikkate alır ve enerjiyi yeniden grubun ortak idealine yönlendirirler. (Goleman, Boyatzis, McKee 2002: 265)

Çatışma günlük yaşamda ya da iş yaşamında her an ortaya çıkacak bir durumdur. Bu nedenle çatışma yönetebilmek önemli bir beceridir.

Bu durumda kokpitte ya da uçağın içerisinde olduğu taktirde etkileri ve sonucu düşünüldüğünde önemi daha da yüksek olacaktır.

Çatışma Yönetimi, duygusal zekânın diğer bileşenlerinden; duygusal bilinç, öz denetim, empati, uyumluluk, iyimserlik, ekip çalışması ve işbirliği ile yakından ilgilidir.

Çatışma Yönetimi, Ekip Kaynak Yönetimi konuları arasında önemli bir yere sahiptir. Örneğin kokpit çatışması olarak görülen şey, yanlış yönetilen mürettebat dinamikleri olarak görülebilir. Yönetim görevi, herhangi bir ekip kompozisyonu için geçerlidir ve algılanan yaş veya kültür uyumsuzluklarından ziyade ‘dengeli’ ekiplerle daha fazla ilgili olabilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika