spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Emniyet’e İHA için ekstra ödenek ayrıldı

Seçtiklerimiz

Bunun için bütçeye 12 milyon lira konuldu. Emniyet İHA’ları terör dışında da kullanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü de terörle mücadelede ‘İnsansız Hava Araçları’ndan (İHA) faydalanmak için somut adım attı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılı bütçesine İHH ve helikopter yedek parça alımı için 12milyon lira ödenek konuldu. Havacılık Daire Başkanlığı bünyesinde İnsansız Hava Araçları Şubesi’nin kurulmasının ardından polis “mini” İHA filosu kuracak. Ödeneğin 7-8 milyon liralık kısmı Heron benzeri hava araçları alımında kullanılacak. 
 
SİVİL HAVACILIK ENGELLEDİ 
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi şartnameyi hazırladıktan sonra yeni yılda ihaleye çıkacak. Özel Harekat timlerinin terörlemücadelede daha etkin kullanılmasını sağlayacak İHA’lar uyuşturucu, akaryakıt, silah-mühimmat vb. operasyonlarda da devreye sokulacak.Öte yandan, Havacılık Dairesi’nin helikopter pilot adayları ile öğretmen pilotları yetiştirmek amacıyla 2009’da açmayı hedeflediği Uçuş Okulu projesi sekteye uğradı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü şu ana kadar başvuruya onay vermedi.
 
Heronlar ne işe yarıyor?
 
İsrail Havacılık Sanayi yapımı insansız hava aracı Heron, 35 bin feet irtifada (12 km yükseklikte), 24 saat kalma özelliğine sahip. Havada kaldığı sürece 350 km menzile kadar görüntü alabiliyor ve gönderiyor. Gece görüş özelliğiyle, istenilen hareketi günün her saatinde görüntüleyebilen insansız hava aracı, aynı anda 10 hedefi saptayıp ilgili birimlere rapor gönderebiliyor. Heron İsrail dışında Türkiye ve Hindistan’da da kullanılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika