spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Emirates ve Qantas, ortaklıklarını 5 yıl daha uzattı

Seçtiklerimiz

Emirates Ve Qantas, Uluslararası Seyahatin Tekrar Canlanması İçin Ortaklıklarının Kapsamını Genişletme Kararı Aldı

Qantas ve Emirates, mihenk taşı niteliğindeki iş ortaklıklarını beş yıl daha uzatacaklarını duyurdu.

Bu çerçevede, her iki havayolunu tercih eden yolcular ve bu havayollarının sık uçan yolcuları, Avustralya, Yeni Zelanda, Avrupa ve Birleşik Krallık hattında seyahat ettiklerinde, kapsamlı bir ortak ağa erişim ve ödül niteliğinde milyonlarca koltuk hakkı kazanacaklar.

Anlaşma, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin Boston’daki Olağan Genel Kurul Toplantısında Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark ile Qantas Grubu CEO’su Alan Joyce tarafından imzalandı.

Havayollarının, Mart 2023’e tarihine kadar ortak çalışma hususunda düzenleyici makamlardan gereken onayları almış durumdalar.

Qantas ve Emirates, onaylanan rotalarda fiyatlandırma koordinasyonu, tarifeler, satışlar ve turizm pazarlaması da dahil olmak üzere ortaklıklarının temel unsurlarını 2028’e kadar sürdürmek amacıyla, Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu da dahil ilgili düzenleyici kurumlara başvurarak yeniden izin isteyecekler. Anlaşma tahtında, söz konusu tarihten sonra ilave beş yıl daha seçeneği de içeriyor.

Her iki havayolu birlikte ortaklıkları kapsamında, sık uçan yolcularına, pandemi sırasında artarak birikmiş olabilecek Qantas Puanlarını veya Skywards Miles puanlarını kullanarak 100’den fazla varış noktasına yapacakları uçuşlarda milyonlarca ödül koltuk hakkı sunuyor.

Bu anlaşma sayesinde, Emirates yolcuları, Emirates’in uçuş yapmadığı, Avustralya’daki 55’in üzerinde uçuş noktasına erişebileceklerini, Qantas yolcularının da, Emirates Havayolu ile Dubai’ye ve oradan Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Qantas’ın uçuş yapmadığı 50’nin üzerinde kente noktaya ulaşma imkânına sahip olacakları anlamına geliyor.

Qantas ve Emirates’in, COVID-19’un işleri üzerindeki etkisini geride bırakmaya çalıştıkları şu dönemde, bu ortaklık, her iki hava yolu şirketi için de finansal açıdan karlı bir birliktelik sağlıyor.

CEO’nun Yorumu

Konuyla ilgili demeçler veren Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark şunları söyledi: “Qantas’la olan ortaklığımızın süresinin uzatılması, bu ortaklığın başarısının bir kanıtıdır.

Bu durum ayrıca, yolcularımızın, 25 yıldır hizmet verdiğimiz bir pazar olan Avustralya’ya yapacakları seyahatlerde veya oradan kalkış yapan uçuşlarında, en iyi bağlantı noktalarından ve sık uçan yolcu avantajlarından yararlanmaya devam etmelerini sağlama taahhüdümüzün bir yansımasını teşkil etmektedir.

Son 18 ayda yaşadığımız zorluklara rağmen, bugünkü açıklama, Emirates’in uzun soluklu bir şirket olarak yolunda ilerlemeye devam edeceği görüşünü pekiştiriyor.”

Ortaklığımız sayesinde, yolcular, ortak ağımız üzerinden global ölçekte yüzü aşkın varış noktasına kolaylıkla bağlanmakta ve puanlara ve dinlenme salonlarına erişim gibi birinci sınıf deneyimler koordineli bir çerçevede sunulmaktadır.

Sınırların tekrar açılmaya başladığı bu dönemde, popüler A380 uçuşlarımız da dahil olmak üzere, Avustralya uçuş tarifelerimizi yeniden değerlendirmeye ve yolcularımızın daha uzun yıllar sınıfının en iyisi olan bu ortaklığımızın avantajlarından yararlanmalarını sağlamayı umuyoruz.”

Qantas Grubu CEO’su Alan Joyce ise şu yorumlarda bulundu: “Bu açıklama, sivil havacılık sektöründeki en önemli ikili ortaklıklardan birinin devam edeceğini gösteriyor.

2013 yılında bu ortaklığı hayata geçirdiğimizde, bunu “sektör için yankıları büyük ve çarpıcı olan” bir ortaklık olarak nitelemiştik ve özellikle anlaşmanın bir parçasını oluşturan uçuşlarda yolculuk yapan 13 milyonu aşkın misafirimiz için bu gerçekten de öyle oldu.

“Emirates ile ortaklığımızın çıkış noktası, her zaman için, hiçbir havayolunun her yere uçmasının mümkün olmadığı; ancak bir araya gelindiğinde, iki farklı hava yolunun ortak yolcularımızın seyahat etmek istediği yerlere ortak uçuşlar düzenlenebileceği fikri olmuştur. Ortaklığımızın esasını oluşturan bir diğer ilke ise, her birimizin, diğerinin yolcularına kendimizinmiş gibi davranacak olmasıdır.

“Uluslararası havacılık piyasasının tekrar eski günlerine dönmesinin yıllar alacağını biliyoruz; bu yüzden, hava yolu şirketleri arasındaki ortaklıklar ve yakın iş birlikleri, her zamankinden daha da önemli olacak .”

Avustralya’ya yaptığı uçuşlarda bu yıl 25. yılını kutlayan Emirates, 1996 yılından bu yana, Dubai merkezi üzerinden Sydney, Melbourne, Brisbane ve Perth de dahil Avustralya kentleri ve diğer varış noktaları arasında 39 milyondan fazla yolcu taşıdı.

İlk olarak 1996 yılında Melbourne’da başlattığı haftada üç seferlik uçuş faaliyetlerinin boyutunu büyüterek pandeminin hemen öncesinde haftada 100’ü aşkın uçuşa ulaşan Emirates, böylelikle Avustralya pazarına olan büyük bağlılığını göstermeye devam etti.

Qantas ve Emirates ortaklığının avantajları

2013 yılından beri, 13 milyondan fazla yolcu seyahat etti, 87 milyar kilometreden fazla ortak ağda yol kat etti.

Ortalama olarak 13.000’den fazla Emirates yolcusu, her ay, Qantas’ın Avustralya’daki yurt içi ve bölgesel uçuşlarından yararlanarak seyahat etmeyi tercih etti.

Qantas ve Emirates, birlikte, aşağıdakiler de dahil, 100’ü aşkın ortak uçuş noktasını yolcularının hizmetine sundu:

-Roma, Zürih ve Barselona da dahil Avrupa’da ve Birleşik Krallık’ta 38 ortak uçuş noktası

-Avustralya ve Yeni Zelanda’da 55 ortak uçuş noktası

-Afrika ve Orta Doğu’da 13 ortak uçuş noktası

-Asya’da 2 ortak uçuş noktası

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika