spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

El bagajın da yeni dönem 5 Kasımda

Seçtiklerimiz

Rusya uçaklarda yeni el bagajı yönetmeliğini 5 Kasımda uygulamaya başlıyor. Kural, "isteyen havayolu" için geçerli olacak. Daha çok masraflarını kısmak isteyen charter uçuşlarında uygulanması bekleniyor. Buna göre, uçağın kargo bölümüne verilen valizlerin yanı sıra salona alınan çanta ve valizler de tartıdan geçecek. Uçağın salonuna alınan ve "el bagajı" tabir edilen eşyanın ağırlığı beş kilogramın üzerinde olamayacak. 
 
5 kilogram üstü el bagajlarını ücretlendirip ücretlendirmeme kararı hava yolu şirketlerine bırakıldı. Hava yolu şirketleri koltuk üstü depolama yerlerinden büyük el bagajlarını da salona almayabilecek.
 
Salona el bagajlarının yanı sıra kadın çantası, evrak çantası, küçük sırt çantaları, mont-ceket tipi kıyafet, takım elbise ve çiçek buketi alınmasına izin verilecek. Bu eşyalar tartıdan geçmek zorunda değil.
 
Bebek arabaları, el beşikleri ve koltuk değneği gibi eşyalar da ücretsiz taşımaya tabi. Duty Free mağazalardan alınan ürünlerin de ücretsiz taşınacak.
 
Ulaştırma bakanlığı ayrca anne, baba ve bir çocuktan oluşan ailenin ücretsiz taşıyabileceği bagajlarının toplam ağırlığının 30 kilogramdan fazla olamayacağına karar verdi. 30 kilogramın üzerindeki bagajlar ücrete tabi.
 
Yeni kurallar yolcunun fazla bagaj için para ödemek istememesi durumunda hava yolu şirketine yolcuyu uçağa almama hakkı tanıyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika