spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ege semalarında hava taksi uçacak‎

Seçtiklerimiz

Türkiyede birkaç firmanın yoğunlaştığı hava taksi uygulaması ilk olarak Ege için tasarlanırken İstanbul, Ankara gibi metropollerin dışında Ege Adalarına da yolcu taşınması planlanıyor. Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2 Ekim 2011 tarihinde yayınladığı Deniz Uçakları ile Hava Taşıma İşletmeciliği Yönetmeliği sektöre büyük kolaylık sağlayacak.
 
EGEV HEYECANLA ÇALIŞIYOR
 
Proje üzerinde 3 yıldan bu yana çalışan Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak, Ege Bölgesi içinde ve bölge ile adalar arasında küçük uçaklarla tarifeli seferlerin yapılmasının heyecan verici tasarı olduğunu bildirdi. Önce küçük uçakların devreye girmesi gerektiğini ve yapılacak taşımaların karlılığı üzerinde fizibilite çalışmaları yapıldığını ifade eden Temizocak, Uzun değerlendirmelerimiz sonrasında Bora Jet ile konuştuk dedi.
 
Hava taksinin Egeye kazandırılması halinde İstanbul-Alaçatı, Ankara-Alaçatı seferlerinin başlayacağını belirten Temizocak, şöyle dedi:
 
Önce büyük destinasyonlardan Egeye giriş yapılmasını daha sonra da bölge içinde uçuş yapılmasını tasarlıyoruz. Böylece bu işin karlı olduğu görülerek yeni yatırımlara girişilecek. Bu konuda diğer firmaların da çabalarını gördükçe mutlu oluyoruz.
 
Çoğunluğu aynı zamanda suya iniş yapabilme özelliği olan uçaklar için ufak bir alan da yapılacağını aktaran Temizocak, Üçüncü ayağı ise Ege adalarına uçmak olacak dedi.
 
SEABIRD DE ALAÇATIYI ÜS YAPACAK
 
Öte yandan Seabird adlı havayolu şirketi de suya inen hava taksisini önümüzdeki bahar aylarında hizmete sokmaya hazırlanıyor. Alaçatıyı üs yapmayı planlayan şirketin bu planı Ege Bölgesi Turizm Raporuna da girdi. Raporda proje için ayrılan bölümde Seabird Havayollarının uçuş izni aldığı, 19 kişilik Kanada yapımı Twin Otter uçaklarıyla İstanbulu Akdeniz ve Egenin tatil beldelerine bağlayacağı belirtildi. Ayrıca Çeşme Alaçatıyı üs yapan şirket, İstanbuldaki kalkışlarını ise Haliç ve Kalamıştan gerçekleştirmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika