spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

DSİ’den Havalimanı operasyonu

Seçtiklerimiz

İÇME SUYU KUYULARI İPTAL EDİLİNCE SU HAVALİMANINDAN ÇIKTI

       

 

       

2011 Kış Oyunları için gün saymaya başlayan Erzurum, mutlak bir faciadan kıl payı döndü. Erzurum’un içme suyu ihtiyacının karşılandığı kuyuların iptal edilmesinin ardından seviyesi giderek yükselen yer altı suları, Daphan Ovası üzerinden Erzurum Sivil ve Askeri Havalimanı’nın bulunduğu bölgeye akın etti. Havalimanı sahsında su birikintileri oluşmaya başlamasıyla fark edilen duruma, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü anında müdahale ederken, havalimanında açılan drenaj kanalları sayesinde yer altı sularının Karasu’ya tahliyesi sağlandı.

       

 

       

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan DSİ 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, Daphan Ovası’nda su seviyesinin yükselmesine neden olan gelişme ve ardından yaşanan süreci anlattı. Bahadır, Erzurum’un içme suyunun birkaç yıl öncesine kadar yer altı kuyularından karşılandığını hatırlatarak, Palandöken Barajı’nın tamamlanıp devreye sokulmasının ardından bu kuyuların devre dışı bırakıldığını kaydetti.

       

 

       

TEMİZ SU DRENAJ KANALLARINA AKTARILDI

       

 

       

Bölge Müdürü Bahadır, bu sorunu çözmek amacıyla DSİ tarafından acilen drenaj projesi geliştirildiğini ve havalimanı içerisinde toplam 8 bin 566 metrelik drenaj kanalı açıldığını belirtti. Bahadır, “Açılan bu kanalların üzerinde 12 adet muhtelif boyda sanat yapısı ve havalimanı çevresinde de, önceki yıllarda açılmış olan drenaj kanallarında 2 bin 500 metre rusubat temizlik çalışmaları yapılarak, yükseliş halindeki yer altı sularının Karasu’ya tahliye edilmesi sağlanmıştır. Böylece hava limanında uçuş güvenliğini mutlak bir tehlikeyle burun buruna getiren sular, bertaraf edilmiştir. Yürüttüğümüz proje sayesinde endişeye mahal verecek en ufak bir sorun kalmamıştır.” ifadelerini kullandı.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika