spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dostluk projesi  64 Çocuğu Türkiye’de Buluşturdu

Seçtiklerimiz

Atatürk Havalimanı’nda Türk yetkililer tarafından karşılanan çocuklar, otobüsle Kocaeli’ndeki kamp merkezine götürüldü.

       

"Kardeşim Benim" isimli kampın proje asistanı Hayrettin Uysal, projenin amacının farklı kültürlere sahip çocukların düşüncelerini paylaşmalarını sağlamak olarak özetledi. Uysal, "Çocuklar ülkemize 8 farklı ülkeden öğretmenleri refakatinde geldiler. İran, Umman, Suriye, Yemen, Pakistan, Filistin ve Türkiye’den çocukların bulunduğu kampın bu sene 3.’sü olacak. Yoğun bir program var. Aslında bu bir dostluk projesi, bir çok ülkeden gelen çocuklar kendi düşüncelerini paylaşacak" dedi.

       

Adana’da öğrenci olduğunu söyleyen Özge Özsul ise kampa farklı kültürleri tanımak için katıldığını belirterek, "Uluslar arası alanda bir kamp, hem kendi kültürümü tanıtmak hem de onların kültürlerini tanımak istedim. Okulumuzda böyle bir kamp olduğunu söylediler ben de farklı kültürlere meraklıyım. Çok istekliydim ve ilk başvuran kişi olduğum için beni seçtiler" şeklinde konuştu Pakistan’dan kampa katılmak için gelen Syed Mubeen Alnoor da geliş amacının dünyanın farklı yerlerindeki insanlarla tanışmak olduğunu dile getirdi.

       

Kocaeli’nde 20 – 29 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kamptaki eğitimlerle çocukların bilgi ve yeteneklerini geliştirmek, ortak hareket etmek, kardeşlik bağları ve manevi değerlerin paylaşılması üzerine çeşitli aktiviteler düzenlenecek

       

8 Arap Ülkesinden 64 Çocuk Türkiye’de Buluştu başlıklı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda 8 Arap ülkesinden 64 çocuğu "Kardeşim Benim" isimli liderlik kampı için İstanbul’a getirdi. özetli haberi okudunuz.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika